Американските разузнавателни служби търсят нови информатори сред руските граждани. След

...
Американските разузнавателни служби търсят нови информатори сред руските граждани. След
Коментари Харесай

ЦРУ тръгва на лов за нови агенти в Русия. Целта е елитът

Американските разследващи служби търсят нови информатори измежду съветските жители. След началото на СВО нашите врагове изгубиха забележителна част от своите " уши " и " очи ". И в този момент стартира огромната работа по вербуването на нови информатори.

Централно разузнавателно управление на САЩ стартира акция за рекрутиране на съветски жители. Залогът е върху измяната и продажността на тези, които са недоволни от живота в Русия. Нашите врагове разгласиха видео в обществените медии, съдържащо директни указания по какъв начин да се свържете анонимно с Централно разузнавателно управление на САЩ. Вашингтон намерено се надява на измяната на съветските жители. В изявление за CNN чиновници на американското разузнаване споделиха, че актуалната обстановка е историческа опция „ за руснаците да дойдат при нас и да дават информацията, от която Съединените щати се нуждаят “.

По-рано западните разследващи служби ускориха работата си измежду по този начин наречения съветски хайлайф. А във Англия през 2022 година беше оповестен отчет, чиито създатели намерено обявиха, че предателите ще получат политическо леговище във всяка страна по техен избор в подмяна на смислена информация.

„ Западните държавни управления би трябвало да предизвикват дезертирането на съветски държавни чиновници, които ще получат леговище в страна по техен избор в подмяна на вътрешна информация “, се споделя в отчета.

Онзи ден съветският президент Владимир Путин направи няколко изказвания за тези, които бягат и имат разнообразни ползи отвън страната. Той също по този начин се изрече много остро за някогашните ни сътрудници, като ги назова „ полуумници “.

И нашите съперници, които загатнах, хора с неоколониално мислене, в действителност идиоти, не схващат, че точно това многообразие ни прави по-силни. И на вятъра разчитат на резултата, за който се стремят. Е, към този момент споделих, че хората, които се управляват от своите неоколониални хрумвания, са малоумни и в конкурс за малоумни биха заели второ място. Защо единствено второто? Ами, тъй като са малоумни ”, сподели той на съвещание на Съвета по междуетнически връзки.

Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тази тематика с първия заместник-председател на думската комисия по сигурност и битка с корупцията Андрей Луговой в предаването " Царьград. Главное ".

По правилото на " меката мощ "

? Юрий Пронко: Андрей, президентът има ужасно възприятие за комизъм. " Полуумници. Ще заемат второ място. Защо второ място? Защото са полуумници. " Е, тези " полуумници " пуснаха видео. И канят недоволните от живота в Русия да я предадат и продадат. Явно са подготвени да платят. Какво мислиш? Това ненадейно ли е за вас?

Андрей Луговой . Е, тайните служби постоянно са били подготвени да заплащат... Но първо, това не е ненадейно за мен. И второ, определената форма е, несъмнено, доста истинска. Мисля, че това е обвързвано освен с обстоятелството, че към този момент непосредствено демонстрират неприязън към Русия, като това приканване на евентуални сътрудници към изменничество.

Факт е, че по време на СВО нашите специфични служби направиха много сериозна работа за ограничение на активността на разследващите служби на територията на Русия. Странно е, че към момента държим английското посолство на наша територия. Отдавна приканвам за закриването му. Сега там работят 55 дипломати... Така че опциите на английското и американското разузнаване към този момент са малко лимитирани. Защото нашите специфични служби в интервала на военните дейности се активизираха.

И въпреки всичко, обърнете внимание, американците и англичаните, англосаксонците, за разлика от Съветския съюз и нас от Русия, се занимават освен с търсене на предатели в региона на някакви секретни технологии, само че и измежду елита. И то от дълго време. И в Европа, и при нас, и в доста други страни.

- Тоест такава систематична работа?

— Да, това е систематична работа на „ меката мощ “. Тоест, когато не се пробват да намерят човек, който да им помогне в даден необходим миг, а когато подобен човек бъде набелязан и „ отглеждан “. И по-късно те се придвижват по подобаващата кариерна стълбица, като се употребяват разнообразни способи.

Чакай, значи те също и му оказват помощ да върви нагоре?

„ Разбира се, че оказват помощ. И през последните 20-30 години не го вършат непосредствено, за какво ще рискуват чиновниците си? Хванахме сътрудници тук с перуки (става дума за американеца Райън Фогъл, той в действителност се разхождаше по нашите улици с некачествена перука и тайни очила, което беше, меко казано, необичайно. - Ред.)... публицист неотдавна беше хванат в Екатеринбург, от Wall Street Journal, но това са изключения.

В нарушаване на всички виенски конвенции, както Англия, по този начин и Съединените щати наемат жители на страната, в която се намира посолството им, за разнообразни второстепенни позиции. Например готвачи или градинари, секретарки и преводачи... Но в действителност те имат разнообразни функционалности. Това са жители на Руската федерация, доста образовани и готови. Те се приготвят и в Англия, образоват се, както и в Москва, вътре в посолствата. Тези хора са нужни за връзка с по този начин наречената пета колона.

Това стана изключително явно по време на СВО, когато за две седмици забележителна част от съветските жители, работещи за английското посолство отлетяха за Лондон за сметка на британците. Те просто се опасяваха. И в този момент те са лимитирани във опциите си да контактуват с хора, които вероятно биха могли да им бъдат потребни.

- Значи това всеобщо овакантяване може да се характеризира като това, че тези хора са били свързани с избрани институции?

— Съвсем вярно. В английското посолство имаше да вземем за пример една такава известна фигура - съветски жител, някой си Михаил Меншиков. Той, съгласно мен, излетя от Русия най-вече две седмици по-късно и в този момент е в Лондон. И разгласява всевъзможни гадости в обществените си мрежи. Така той беше заместител прессекретар на английското посолство. И се срещаше с представители на медиите, с задгранични сътрудници. И се счита за зложелател на народа. Разбираш ли? Разбира се, такива хора се пробват да открият някакви други контакти.

Затова е определена тази форма. Виж, внезапно може да се е появил някой. Но може да има и такива, които просто желаят да мошеничат, да проработят някакви пари.

- Андрей, желая да прегледам - с твоя помощ - този въпрос. Бедността. Може ли и тя да бъде мотиватор?

— Разбира се. Затова не е инцидентно, че английското разузнаване преди време се образува съвсем напълно от децата на елита.

Вече знаете накъде повеждам, нали? Петербургската история. Срещу 15 хиляди се пробваха да подпалят ел. долап на локалните ж.п. линии. Тийнейджърът е на 18 или 19 години. Можете, несъмнено, да го отдадете на младежкия абсолютизъм. Мисля, че сте срещали разнообразни случаи и прецеденти във вашата процедура. Но допустимо ли е, възползвайки се от ниските приходи на жителите, да се опитате да ги вербувате, да ги привлечете в своята орбита?

- Включително. Но опитът и практиката въпреки всичко демонстрират, че се вербуват на първо място представители на елита. Тези, които са позволени, на които е позволено...

- Тоест фокусът отново е на върха?

- Е, несъмнено. Какво да вземеш от младеж? Тук за 10-15 хиляди ще възпламени някаква кутия или нещо друго. Ще аргументи ли доста вреди? Не. Но знаем всеобщи случаи, когато СБУ се опитваше да вербува младежи на територията на Херсонска, Запорожка, Луганска, Донецка области, с цел да оповестяват координатите на нашите елементи против дребни суми. Наистина има такива случаи и би било неуместно да го отхвърляме. Но това е целесъобразно по време на военна обстановка. Но в гражданска няма необикновен смисъл.

Следователно, по един или различен метод, обектът на въжделенията постоянно ще бъде човек, принадлежащ към елита. Дипломатически, боен, стопански... Тези хора, които имат някаква информация, която може да бъде употребена от разузнаването, където можете да извършите някакъв разбор.

Това, което отличава разследващата активност на американците и британците е, че след Втората международна война, благодарение на управлението на страната, те стартират да организират неоколониална политика. Често използваме тази фраза, без да мислим за разликата сред колониализма и неоколониализма. Според моите разбирания, колониализъм е когато има непосредствено навлизане в страната и определяне в нея на вашите лични правила. А неоколониализмът е, когато просто елитът е платен.

Наскоро си спомних една известна фраза на Борис Березовски. В началото на 90-те години с какво той се различаваше от другите олигарси? Той не постоянно е купувал активите с пари. Той просто е „ приватизирал “ административния уред, ръководството. Същото беше и в Аерофлот, и в Руската социална телевизия (ОРТ).

И към този момент покрай тези купени администрации той сътвори свои лични офиси, които овладяваха парите. Тоест ОРТ купуваше непознати филми, само че не непосредствено от Холивуд, а от по този начин наречената компания ORT International, която беше в Париж. И главният марж просто се спираше, оставаше там. По същия метод и с рекламата.

Британците и американците вършат същото. Чудим се за какво водачите на водещите западни страни са толкоз безгръбначни? Те не просто са вербувани, те към този момент имат подобен нрав, че гледат в устата по-големия си брат. Явно едно време са работили с тях. Може би от студентската пейка. Неслучайно има стратегия, която са провеждали и при нас, която са приключили към 300 души. При това те са от най-хубавите студенти на водещи университети.

Това е добре позната стратегия, която се реализира под егидата на Британски съвет с поддръжката на Форийн офис. След като завършваха нашето образователно заведение, те бяха поканени да учат в Лондон за две години. И те бяха напълно на тяхна, изцяло прилична прехрана там, даде им се опция да живеят. Имаха пари за разноски, за обучение. И две години по-късно те се върнаха в Русия. Със задължението кой две, кой три, кой пет години да работи тъкмо в направлението, която интересува британците. Някои са отказали, някои са били вербувани. Къде са те в този момент? В държавни компании, депутати, може би в общински региони или регионални градски думи, изпълнителни комитети...

- Значи смятате, че този октопод към този момент се е продал добре?

— Разбира се. Между другото, ние идентифицирахме този октопод през последните години. Изпратих доста запитвания до разнообразни компании и институции с молба да ревизират, да извърнат внимание...

Можете ли почтено да ми отговорите на един въпрос? Ето го Анатолий Чубайс - вербуван човек ли е или е подобен, абстрактен?

- Идеен е. Не ви се има вяра! Когато служих в 9-то ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а по-късно във Федералната работа за сигурност, две години работих с Егор Гайдар като прикован към него.

Ето това да! Еха...

- Случайно попаднах на един остарял филм " Портрет на фона " на Леонид Парфенов за Гайдар и неговия екип. Значи, те бяха идейни хора. Тоест те имаха вяра, че по този начин би трябвало да се развива съветското общество. Но доста от нас също мислеха по този начин. Дори президентът в неотдавнашната си тирада се съгласи, че доста от решенията, които сме взели тук, в Русия, са неверни. Например, образованието. Бакалавър, магистър, Болонската система е объркваща. Или фактът, че към момента сме членове на МВФ. А финансовият министър Антон Силуанов продължава да управлява МВФ в страната. Въпреки че към този момент сме с тях някак, по какъв начин да го кажа, в специфични връзки...

- И в СТО, и в СЗО... В доста служби, да.

— Да, и ние към момента сме в СТО. Връщайки се към това, за което говорех, за " меката мощ " и за елита. От страна на разследващата общественост, т.е. англосаксонските страни излязоха с такава добре позната система като противозаконното съглашение или " Вашингтонския консенсус ". Правителството на Съединени американски щати, МВФ, Международната банка и Уолстрийт подписаха съглашение между тях, дефинираха 10 точки и те трябваше да оказват помощ на разрастващите се страни.

Ако погледнете обаче тези точки, тогава ще видите, че това си е чист неоколониализъм. За да получите заем (а доста страни имаха потребност от тях), би трябвало да отговаряте на изискванията. И едно от тях е да не пречите по никакъв метод на директните западни вложения и да отворите границите за външната търговия.

Ще дам образец с Русия през 90-те години. Тогава нямаше пари, нищо. Те се предадоха на който би трябвало, след това с тях купиха каквото би трябвало, приватизираха, даваха подкупи и така нататък Когато отвориха границите ни, всичко се втурна към нас. Което унищожи доста от личните ни предприятия. Така се реализира завземането на властта в страната посредством непряка инвазия. Когато употребяват финансовите, икономическите лостове и елита. Защото по този начин или другояче всичко ще се дефинира от елита.

Но те не стопираха, тези западни разследващи служби. И президентът Владимир Путин сподели това, чухме откъс. Президентът даде доста тежка характерност на тези, които не просто избягаха. Има хора, които се опасяваха от частична готовност или по други аргументи. Не става дума за тях. Става дума за тези, които, както казахте, за „ курабийки “, за доста съществени финансови ползи, предадоха и продадоха Родината си.

- Е, какъв брой можеш да се церемоним с тях? Ние така и така доста се церемоним! Вижте какво вършат поляците!.. Трябва да затворим посолството! Затворете и балтийските посолства... Просто няма никакъв смисъл да ги държим.

Не постоянно ми харесва по какъв начин представителите на Министерството на външните работи от време на време се показват импровизирано: добре, но имаме толкоз доста хора, приключили са университети, институти, ще идат в посолствата, не би трябвало да ги затваряме.., Чакай, добре, дано изпратим всички тези хора в Югоизточна Азия, в Африка, там, където загубихме всичко.

В руско време имахме същата тази „ мека мощ “. Не забравяйте, че военните завършваха военни учебни заведения и академии у нас. И военният хайлайф в Африка и Югоизточна Азия говореше съветски. И тези, които приключиха цивилен университети, някой стана президент, различен министър-председател, някой икономист, различен професор и така нататък

Но в този момент там съветски приказва единствено върхушката. И това е, върху което би трябвало да се съсредоточим, да прехвърляме дипломати там. Нищо ужасно няма да се случи, в случай че останем без балтийските страни 10-15 години. Имаше ли 15 години без Грузия?

- И през днешния ден въздушното придвижване е възобновено.

- Ами авиацията, да. Аз за Грузия особено съм „ за “. Живял съм в Грузия доста години и постоянно съм бил за Грузия. Но в това време поддържах концепцията за преустановяване на връзките с тях по това време. Поддържаха се някакви връзки, само че през Швейцария. Добре, дано поддържаме връзка с балтите през Баку или посредством някой различен? Нищо няма да се случи. А поляците през днешния ден непосредствено издевателстват над нас! Ние все гледаме, траем, а би трябвало единствено да ги закрием.

Просто да закрием?

- Точно по този начин, да прекратим всички дипломатически връзки с тях. Вземете и ги спрете, изцяло и до дъно ги закрийте.

- Ако слушате неотдавнашното изказване на срещата на върха на Г -7, водачите на тези страни споделят, че към този момент е край всичко свърши, ние сме изолирани, ние сме станали „ изгнаниците на този свят “.

Е, какво друго могат да кажат? Като цяло имам възприятието, че живеят в малко по-различен свят от техните нации.

Е, американският президент Джо Байдън, явно, да. Но там има и други? И наподобяват сякаш са с мозъка си....

- Може би са, може и да не са...

Добре, виждали ли сте английския министър председател Риши Сунак? Гледах изявленията с него. Предпочитам да не го виждам. Мисля, че беше в Sky News. Толкова трепереше, че ми се стори, че взима нещо.

— Напълно допустимо.

- Това е мое оценъчно умозаключение, по никакъв метод не желая да обидя и засегна сегашния министър председател на Англия. Но ето го… Много наподобява на украинския президент Володимир Зеленски.

- Те са марионетки. Виждате ли, след Втората международна война хората бяха някак по-мащабни, по-отговорни. И те се отнасяха един към различен с почитание, разбирайки кой е мощен съперник, кой е слаб.

- Да

Тези хора бяха уважавани. Да вземем да вземем за пример немския политик Конрад Аденауер или Вили Бранд, Шарл дьо Гол, френския пълководец, министър-председателя... Е, естествени ли са били връзките сред нашите водачи?

Вярвам, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики те твърдо взеха решение за себе си, че ние сме нищо и в никакъв случай няма да станем от колене. И че даже и не с военни средства, не с нуклеарни оръжия, Бог да ги благослови, само че с всички други средства ще ги вкараме и задържим в нашата орбита.

Липсата на такава тежка борба в продължение на 30 години изигра своята роля. Това, знаете, е като при спортистите: в случай че не упражнявате, малко ще позагубите хватката си. Е, изгубили са хватката си. Затова всички тези транснационални корпорации и финансово-икономическият хайлайф на Запада и Съединени американски щати бяха принудени да изведат такива безгръбначни хора на върха. Не е доста зряло и съществено. Е, смешно е да гледаш френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц!

- Ще стане ли по-лошо? Няма да има разговор, нали? Ще се утежни ли обстановката?

- Ами по този начин мисля. Разчитаме, несъмнено, на нашата Победа. Сигурен съм, че ще я реализираме. И нашата Победа сигурно ще докара до провал на тяхната идеология.

- Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен сподели: никакви мирни договаряния.

Да, тя по този начин споделя. Казва каквото се желае от нея.

- И тогава, смятате ли, че това утежняване ще има някаква последна линия? Когато страните, жестоко казано, стартират разговор.

- Както сподели международната история: чертата в последна сметка се появява, когато се включи здравият разсъдък. Когато едната страна абсолютно победи, унищожава водачите на тези страни с военни средства, което в нашата обстановка може да визира единствено Украйна.

Или има промени в избрани страни, които карат здравия разсъдък да се включва и се появяват други водачи. Или съществуващите са принудени да договарят, тъй като няма различен метод. Надяваме се, че няма да сложим завършек на този спор с потреблението на нуклеарни оръжия.

- Надявате ли се?

- Не съм сигурен, само че се надявам... Освен това се надявам, че икономическата обстановка, която се развива в Америка, която не е доста добра, леко ще отвлече вниманието на Байдън и цялата тази общност от тези дейности. Ще отвлече вниманието...

Андрей, благодаря ти, че отдели време да дойдеш в предаването.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР