Американските космически кораби са с диаметър 14,55 фута. Дизайнерите биха

...
Американските космически кораби са с диаметър 14,55 фута. Дизайнерите биха
Коментари Харесай

Логиката и причинно-следствените връзки са странно нещо…

 конски-задник

Американските галактически кораби са с диаметър 14,55 фута. Дизайнерите биха желали да ги създадат по-широки, само че не могат. Защо?

Факт е, че корабите се транспортират до мястото на сглобяване с железопътен превоз. Разстоянието сред релсите е общоприетоо: 4 фута 8,5 инча. Следователно дизайнерите могат да вършат кораби единствено с широчина 14,55 фута, в противоположен случай те биха били невъзможни за превозване.

Възниква въпросът: за какво общоприетото разстояние сред релсите е тъкмо 4 фута 8,5 инча? Откъде идва този номер? Оказва се, че железопътните линии в Щатите са издигнати по британски стандарт, а в Англия дистанцията сред релсите е 4 фута 8,5 инча. Но за какво? Защото първите влакове в Англия са направени в същата фабрика, в която се създават количките за мините. А дължината на оста на най-голямата количка била 4 фута 8,5 инча.

Но за какво? Защото тази дължина на оста била общоприета за британските дилижанси. Дилижансите, въпреки това, са направени по подобен метод, че колелата им да попадат в коловозите на британските пътища (по този метод колелата се износват по-малко). А дистанцията сред релсите в цяла Англия е 4 фута 8,5 инча.

Защо? Защото първите пътища във Англия са положени от римляните или по-точно от техните бойни колесници. А дължината на оста на общоприета римска каляска е 4 фута 8,5 инча. Не е ясно обаче: в нито една известна система от ограничения тази дължина (4 фута 8,5 инча) не е цяло число. Защо римляните са решили да създадат осите на своите колесници тъкмо с тази дължина?

Ами ето за какво: в такава каляска нормално се впрягали два коня. И 4 фута 8,5 инча бил почти междинният размер на два конски задници.

Ето за какво, даже в този момент, когато индивидът излезе в космоса, неговите най-високи механически достижения директно зависят от размера на дупето на коня преди 2000 години.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР