Американските компании са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в

...
Американските компании са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в
Коментари Харесай

US компаниите са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в България

Американските компании са на четвърто място измежду задграничните вложители в България. Това сподели Оливие Маркет, президент на Американската комерсиална камара в България по време на бизнес закуска с премиера акад. Николай Денков и министри от държавното управление.

    " През 2018 година когато публикувахме първата версия на този отчет, Съединени американски щати беше на 6-то място измежду задграничните вложители в България. Присъствието на американските компании обаче се усили през годините и Съединени американски щати към този момент е на 4-то място. Преките задгранични вложения в този момент възлизат на 5,4 млрд лв. в този момент "

Изчислени са и канадските вложения, които възлизат на 1,3 милиарда лв. и са основали към 5000 работни места.

Оливие Маркет акцентира, че се надява изискванията за бизнес в България да се усъвършенстват още.

" Тези стойности могат да бъдат усъвършенствани, в случай че имаме удобна бизнес среда и по-широка цифровизация. Българските общини, на чиято територия се реализират американските вложения, също доста оказват помощ на бизнеса. Имаме едни продуктивни връзки сред локалната власт и вложителите ", сподели Маркет.

Тема на събитието е 120-ата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и България.

В срещата вземат участие също министърът на финансите Асен Василев, министърът на образованието и науката Галин Цоков, както и заместник-министри от министерствата на нововъведенията и растежа, на енергетиката и на стопанската система и промишлеността.

На 19 септември се навършиха 120 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати. За първи път дипломатически връзки сред двете страни са открити на 19 септември 1903 година Тогава Джон Джаксън връчва акредитивните писма на княз Фердинанд като пръв държавен представител на Съединени американски щати в София. На 24 март 1910 година Съединени американски щати признават независимостта на България.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР