Американските фондови индекси стартираха търговията в четвъртък с понижения, като

...
Американските фондови индекси стартираха търговията в четвъртък с понижения, като
Коментари Харесай

Спад на Уолстрийт след срив на акциите на Meta с 25% заради по-малко потребители на Facebook



Американските фондови показатели стартираха търговията в четвъртък с намаления, като софтуерният показател Nasdaq Composite губи над 2% от цената си вследствие на жесток спад на акциите на Meta Platforms с близо 25% поради слабия финансов доклад на софтуерния колос за последното тримесечие и обстоятелството, че водещата обществена интернет медия Фейсбук означи първо понижаване на дневните си дейни консуматори в края на 2021 година от основаването на компанията.

Пазарната амортизация на компанията-майка на Фейсбук аргументи стабилен спад на акциите и на други обществени онлайн медии, като акциите на  Snap Inc. се намаляват с над 18%, на Pinterest с близо 6%, а на Twitter - с над 4 на 100.
Акциите на Amazon пък поевтиняват с над 6%, като водещата компания за електронна търгови на дребно е последния мегатехнологичен колос, която ще показа финансовите си резултати за последното тримесечие след края на днешната търговия на Уолстрийт.

Индексът на сините чипове DJIA се намалява с над 260 пункта (понижение с 0,75%), а необятният показател S&P 500 - с 1,2%.

Графика на акциите на Meta (бивш Facebook)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР