Американските дронове в Украйна се представят по-зле от други системи,

...
Американските дронове в Украйна се представят по-зле от други системи,
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Американските дронове в Украйна се представят по-зле от други системи

Американските дронове в Украйна се показват по-зле от други системи, тъй като не могат да преодолеят съветските електронни разстройства, оповестява американският вестник.

 „ Общата известност на всеки клас американски дронове в Украйна е, че те не се показват толкоз добре, колкото други системи “, цитира изданието Адам Брай, топ управител в разработчика на дронове Skydio.

Според вестника украинската войска е недоволна, че американските дронове са нежни и не могат да преодолеят съветските системи за електронна война и технологиите за изключване на GPS. Освен това, отбелязва изданието, тези дронове постоянно даже не могат да летят на посочените дистанции, макар че цената им е много висока.

Както някогашни чиновници на Пентагона обясниха на WSJ, проблемите с производството на дронове за американски компании породиха по-специално заради комерсиалните разногласия на Съединени американски щати с Китай.

„ Министерството на защитата забрани потреблението на китайски съставни елементи, което направи по-скъпо и мъчно построяването на дребни дронове “, се споделя в материала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР