Американските астронавти може да не се качат на Международната космическа

...
Американските астронавти може да не се качат на Международната космическа
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия могат да оставят астронавтите на САЩ без МКС

Американските астронавти може да не се качат на Международната галактическа станция (МКС). Причина за това ще бъдат глобите против Русия, написа полското издание " Газета Виборча ".
В публикацията се акцентира, че Съединени американски щати заплащат скъпо за зависимостта си от Русия за доставката на астронавтите си на МКС.
Руската корпорация " Роскосмос " стартира да изпраща американци на орбиталната станция през 2006 година За 13 години Националното ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство (НАСА) е платило 3,9 милиарда $ за изпращането на американски астронавти на МКС.
Журналистът Анджей Кублик акцентира, че НАСА се е пробвала да понижи зависимостта си от Русия, подписвайки съглашение с Boeing и компанията на Илън Мъск SpaceX за основаване на нови совалки и доставка на астронавти на МКС през 2014 година
Началото на доставката на американски астронавти благодарение на американски ракети беше планувано за 2017 година, само че тези периоди не можаха да бъдат спазени.
Уточнява се, че през 2020 година астронавтите от Съединени американски щати може да не стигнат до орбиталната станция, защото на съветския транспортен съд няма места за тях.
Изданието прибавя, че с цел да се реши казусът, е належащо да се проведат договаряния с Москва. Сключването на нови сходни съглашения от страна на НАСА с " Роскосмос " обаче е възпрепятствано от възбраната, наложена в границите на глобите за експанзията на Русия в Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР