Американски здравни органи предупреждават за възможна опасна ситуация на фона

...
Американски здравни органи предупреждават за възможна опасна ситуация на фона
Коментари Харесай

Все повече заразени с Делта и Омикрон в САЩ

Американски здравни органи предизвестяват за допустима рискова обстановка на фона на увеличение броя на постъпванията в лечебни заведения. Предупреждението е поради опасения за повишаване на случите на инфектирани както с Делта, по този начин и с Омикрон разновидността на Covid-19 през зимата.

Тези, които не са имунизирани, са изправени пред зима със съществени болести и гибел – в този звук бе посланието на Джеф Зайънтс - координаторът за справяне с ковид към Белия Дом.

Според локални медии в страната общо за миналата седмица постъпванията в болница са се нараснали с към 3 %, а смъртните случаи - със 7 %, като на някои места скокът е по-рязък. В Окръг Колубмия, където е столицата Вашингтон, скокът е максимален - 39 % през миналата седмица, оповестява " Вашингтон Поуст ". В Кънетикът приемът в лечебни заведения, обвързван с Covid, се е покачил с 24 %. В Ню Джърси, Илинойс, Южна Каролина, Алабама и Джорджия скокът е с 11 или повече %, добавя изданието.

Увеличаването на случаите може да сътвори провокации за американската здравна система. Губернаторът на Охайо Майк ДеУайн активизира 1 500 члена на Националната армия в помощ на медицински лица. Повечето гвардейци ще асистират с немедицински действия като превоз на пациенти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР