Американски вертолети са извеждали чуждестранни командири на Ислямска държава (ИД)

...
Американски вертолети са извеждали чуждестранни командири на Ислямска държава (ИД)
Коментари Харесай

Сирийци: Американски военни спасяваха командири на „Ислямска държава“

Американски вертолети са извеждали задгранични командири на " Ислямска страна " (ИД) две седмици преди интервенцията на сирийска войска за освобождението на град Меядина. Това настояват локални поданици пред съветската организация РИА " Новости ". Операцията на държавните сили стартира при започване на октомври. Градът бе освободен за две седмици.

" В начало американската военна авиация извърши маневра в региона Ар Рахба, близо до Меядина, в съседството с фермата Хайдар. След това нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолета. На земята, в градините на Хайдар, бяха задгранични командири на ИД дружно с техния щаб. Хеликоптерите ги изведоха отвън рамките на Меядина ", описа локалният пастир Мохаммад Авад ал Хусейн. Той добави, че е виждал вертолети и в селището Умм ал Айн, съобщи БГНЕС.

" Американска авиация... изначало звук от нея, по-късно мощен авиоудар в Бакрас и прилежащи села. След това пристигнаха вертолети и взеха главатарите на ИД, а по-късно въздушните удари стопираха ", споделя 79-годишният пастир. Той споделя, че е служил в сирийската войска и може да разпознае американската авиация.

Други поданици споделят пред РИА " Новости ", че са видели по какъв начин коли са превозвали изначало двама задгранични главатари на ИД от Меядина с техните фамилии в щаба на групировката в градините на Хайдар в Ар Рахбе. След това пристигнали вертолети и ги отвели в незнайна посока.

През септември военно-дипломатически източник уточни пред съветската, че през август американската авиация изтегля над 20 главатари и техни доближени от " Ислямска страна " от региона на Дейр ез Зор в северната част на Сирия. Тогава антитерористичната коалиция отхвърли тези известия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР