Американски учени разработиха нови прозрачни , които могат да преобразуват

...
Американски учени разработиха нови прозрачни , които могат да преобразуват
Коментари Харесай

В САЩ създадоха нов вид прозрачни слънчеви батерии

Американски учени създадоха нови транспарантни, които могат да преобразуват в електричество към 8 % от преминаващата през тях светлина. Резултатите от създаването са оповестени в Сборник на Националната академия на науките ( Proceedings of the National Academy of Sciences).
Прозорците са идеалното място за разполагане на органични слънчеви акумулатори, защото такива батерии, за разлика от силициевите, съчетават в себе си висок коефициент на потребно деяние (КПД) и бистрота, споделя проф. Стивън Форест от университета в.
 Kia и Hyundai поставят слънчеви акумулатори на колите си Kia и Hyundai поставят слънчеви акумулатори на колите си
Още през 2019 година корейският производител Hyundai Motor Group ще стартира да оборудва своите модели със слънчеви панели. С тяхна помощ ко...
През последните години физици, химици и инженери започнаха да създават разнообразни покрития за прозорците на постройките, с помощта на които стъклата могат да гълтам изборно топлота и светлина и да ги преобразува в други типове сила. Подобни покрития трансформират прозорците в за електрическа сила и оказват помощ на постройките против прегряване лятно време и против загубата на топлота през зимата.
Обикновено те се създават от органични субстанции, които имат способността да гълтам разнообразни типове електромагнитно излъчване, като в множеството случаи резервират своята бистрота за човешкото око. Основният им минус е в ниския КПД, по което отстъпват значително на непрозрачните силициеви слънчеви акумулатори.
Форест и сътрудниците му съумели да преодолеят този проблем. Учените синтезирали няколко нови органични молекули, които си взаимодействат със светлината в инфрачервения и аления набор, като в това време пропущат на практика всички забележими за човешкото око фотони.
Според учените, тези субстанции се синтезират доста по-лесно от към този момент съществуващите светопоглъщащи органични материали и са доста по-ефективни: те гълтам сред 3,5 до 5 % преминаващата през тях светлина и преобразуват към 8 % от нея в електрическа сила.
 Германци направиха кола на слънчеви акумулатори за 16 000 евро Германци направиха кола на слънчеви акумулатори за 16 000 евро
Германската компания SonoMotors показа първообраз на електрическия автомобил си Sion, който е оборудван в фотоволтаични детайли, ситуирани на...
По този индикатор новите акумулатори изпреварват всички съществуващи досега транспарантни слънчеви акумулатори. Техният КПД може да се увеличи, в случай че за изработването на единия от съставените елементи се употребяват сребърни електроди вместо оксиди на индий и олово. В подобен случай прозорецът ще придобие леко зеленикав нюанс.
Учените възнамеряват в скоро време да основат още по-усъвършенствани електроди и органични субстанции, поглъщащи светлината. Те имат намерение да създадат слънчевите акумулатори по-ефективни и да изработят няколко пробни прототипа от към този момент създадените материали, с цел да оценят рентабилността на възможното им всеобщо произвеждане и използването им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР