Американски учени проучват евентуална връзка между ваксините срещу коронавирус-19 и

...
Американски учени проучват евентуална връзка между ваксините срещу коронавирус-19 и
Коментари Харесай

Учени в САЩ търсят връзка между ваксините и миокардит при юноши

Американски учени изследват възможна връзка сред имунизациите против коронавирус-19 и рядка форма на инфектиране на сърдечния мускул при младежи, заяви Асошиейтед прес.

Здравните управляващи в Съединени американски щати се пробват да открият дали инфектиране на сърдечния мускул, което може да се появи при разнообразни типове болести, би могло да е и необичаен непряк резултат след сложена втората доза на ваксина против ковид при юноши и младежи.

В новия си брой здравното издание " Педиатрикс " оповестява за седем случая на американски младежи, които са получили този тип инфектиране, откакто са били ваксинирани. Засега връзка сред двете не е потвърдена.

Момчетата, които са на възраст сред 14 и 19 години, са получили имунизацията на Pfizer/BioNtech през април или май, а няколко дни по-късно са се оплакали от болки в гръдния панер. Изследванията посочили, че пациентите са развили инфектиране на сърдечния мускул, известно като миокардит.

Нито един от американските юноши не е бил в тежко положение. Те са били задоволително добре, с цел да бъдат изпратени за домашно лекуване, откакто останали в болница сред два и шест дни. Младите пациенти се възвръщат " доста добре ", споделя доктор Прийти Джаги, която е експерт по инфекциозни болести в университета Емъри. Тя е и съавтор на обявата в списанието " Педиатрикс ". Според нея би трябвало да продължи да се следи положението на младежите, само че евентуално сърдечните проблеми ще отшумят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР