Американски учени от Калифорнийския университет са провели проучване и предупреждават,

...
Американски учени от Калифорнийския университет са провели проучване и предупреждават,
Коментари Харесай

След тази статия повече никога няма да купите мляко в пластмасова бутилка

Американски учени от Калифорнийския университет са провели изследване и предизвестяват, че млечните артикули в пластмасови и полиетиленови контейнери могат да бъдат рискови за здравето. Според данните, този артикул усилва риска съществени болести.
Изследователите взели 25 проби от артикули, съхранявани в такива опаковки и деликатно са ги разгледали в лаборатория. Оказало се, че в 40% от млякото от бутилки и 58% от опаковки са открити фталати. В човешкото тяло те работят пагубно. Освен това водата в такива опаковки също е рискова, както и всяка друга течност.
Фталатите се намират и в синтетични облекла, строителни материали и даже в детски играчки. Тази връзка е доста известна измежду модерните производители.
Каква е главната заплаха от фталати? Те могат да се натрупват в тялото ни. Когато това се случи, те могат да причинят увреждане на хормоните ни, на черния и на белия дроб. При дамите те могат да причинят рак на гърдата и неплодородие. При бременност фталатите са способни да обхванат в плацентата и да повлияят неподходящо върху плода и естествения ход на бременността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР