Американски учен твърди, че вземането на душ не е полезно

...
Американски учен твърди, че вземането на душ не е полезно
Коментари Харесай

12 години без душ. Учен предлага нов метод за хигиенизация

Американски академик твърди, че вземането на душ не е потребно за здравето – хигиеничните средства отстраняват от тялото потребни бактерии. За доказателство той престанал да се мие с вода и сапун, като вместо това основал препарат „ Майка нечистотия “ (Mother Dirt), написа Actualno.com.

Химикът Дейвид Уитлок от Масачузетския софтуерен институт стигнал до извода, че ежедневният душ дружно с мръсотията отстранява от тялото естествената му отбрана – потребни бактерии.

Известно е, че азотният оксид има противовъзпалителни свойства и се явява антиоксидант. Именно него създават живеещите на тялото бактерии, като по едно и също време гълтам амоняк, пикочна киселина и други субстанции, които се отделят от човешката кожа.

Този химичен баланс се е изработил еволюционно. Уитлок счита, че нашите предшественици са имали забележително здраве заради това, че са се благи рядко и – което е още по-важно – без потреблението на душ гелове и прочие средства за персонална хигиена с изкуствен произхо0.

Самият Уитлок спрял да взема душ преди към 12 години и не тъгува по него. Вместо да търка тялото си с насапунисана гъба, той нанася върху себе си бактерии, които оказват помощ на кожата да възвърне естествения си баланс. Убедил се във верността на определения път, химикът основал компанията AOBiome, която се занимава с производството на препарата Mother Dirt.

В неговата основа лежат нитрифициращи бактерии (ammonia oxidizing bacterias). Попадайки върху кожата, те „ работят “ с тези микроорганизми, които водят до появяването на неприятна миризма.

В AOBiome правят оценка наложените в света трендове и не изискват от клиентите цялостен отвод от вземането на душ. „ Майка нечистотия “ се предлага като спомагателно средство за здравето на кожата на тялото, лицето и главата.

Както се споделя на сайта на компанията, милиони живеещи върху кожата микроорганизми са нужни за поддържането ѝ в крепко положение, само че химическите средства за персонална хигиена ги отстраняват. В резултат кожата става беззащитна, което води освен до пораждане на дерматологични болести, само че и отслабва имунната система на индивида като цяло.

Сама по себе си концепцията, че средствата за персонална хигиена не са толкоз нужни, се удостоверява от разнообразни източници. Има доста образци за това, по какъв начин племена, живеещи изолирано и незползващи никакви богатства на цивилизацията, нямат проблеми със здравето.

Освен това е било потвърдено, че антибактериалният сапун въобще не се бори с бактериите.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР