Американски танкери са доставяли на терминала в Антверпен втечнен газ,

...
Американски танкери са доставяли на терминала в Антверпен втечнен газ,
Коментари Харесай

Американски танкери доставяли в Белгия втечнен природен газ, купуван от Русия


Американски танкери са доставяли на терминала в Антверпен полутечен газ, купуван в Русия, оповестява ТАСС, цитирайки оповестена в белгийското издание Soir информация, която е и част от следствието Paradise Papers за офшорни компании.
Изданието отбелязва, че постъпващият в белгийския Антверпен полутечен газ е бил доставен от четири танкера, благосъстоятелност на записаната на Маршалските острови компанията Navigation Holdings ltd, в която 31% от капитала е благосъстоятелност на американския министър на търговията Уилбър Рос.
По-рано в понеделник бе осветлена връзката на Рос с Русия и съветски магнати, в това число и шурей на съветския президент Владимир Путин. Досега по схемата за доставките на втечнения газ не бе юридически коментар.
Според изданието Soir, танкерите на компанията са купували полутечен газ, създаден от съветската компания „ Сибур “, от терминал на пристанището Уст – Луга в Балтийско море.
С политиката си Брюксел окуражава построяването на терминали за полутечен газ, посредством които общността да получава природен газ от източници, разнообразни от Русия. Проучването на интернационалния консорциум от публицисти обаче демонстрира, че в тази ситуация газът не е идвал от Съединени американски щати, а точно от Русия.
По-рано в изявление за ТАСС съветският непрекъснат представител в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов, минимум е наивно да се разчита, че Европа ще получава природен газ от Съединени американски щати. Американските компании, съгласно него се насочвали към азиатските пазари, където и търсенето, и цените са по-високи, от европейските.
Самият Рос не вижда нищо неправилно в дейностите си и дефинира връзките като „ естествени, търговски “. В изявление за CNBC той разяснява, че „ Сибур “ не е в „ черния лист “ на фирмите със наказания.
Един от притежателите на съветската компания обаче не е инцидентен човек, а съветският милиардер Генадий Тимченко, който се слави и като един от околните сътрудници на Владимир Путин. От 2014 година против него има наложени наказания, в това число възбрана за влизане в Съединени американски щати.
Другият притежател на „ Сибур “ е Леонид Михелсон, притежател също и на „ Новатек “. Компания също е в листата с наложени наказания от 2014 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР