Американски самолетоносач и два ракетни крайцера акостираха във Виетнам, рядко

...
Американски самолетоносач и два ракетни крайцера акостираха във Виетнам, рядко
Коментари Харесай

Американски самолетоносач акостира във Виетнам

Американски самолетоносач и два ракетни крайцера акостираха във Виетнам, рядко посещаване в тази страна на фона на напрежението сред Пекин и Вашингтон, предава Асошиейтед Прес.

Самолетоносачът " Роналд Рейгън " , дружно с два ракетни крайцера, дойдоха в Дананг в неделя.

Съседен Китай е най-големият търговски сътрудник на Виетнам , само че големите морски искания на Пекин в Южнокитайско море доведоха до с Виетнам, както и с Малайзия, Бруней, Индонезия и Филипините.

Междувременно Съединени американски щати започнаха дипломатически напън за подсилване на икономическите и военни връзки в Индо-тихоокеанския район.
 Съединени американски щати и Филипините стартират най-мащабните си военни учения
Съединени американски щати и Филипините стартират най-мащабните си военни учения

Близо 18 000 военнослужещи ще се включат в маневрите

Посещението на самолетоносача в пристанището - едвам третото сходно посещаване, откогато връзките бяха възобновени след края на войната сред Съединени американски щати и Виетнам - следва визитите във Виетнам тази година от, комерсиалния представител на Съединени американски щати Катрин Тай и админа на Американската организация за чуждестрана помощ USAID Саманта Пауър.

Офицери от " Роналд Рейгън " слязоха в неделя и бяха посрещнати от виетнамски офицери, откакто акостираха в Дананг, пристанище, което беше осъвременено и разширено от Съединените щати по време на Виетнамската война.

Вашингтон преглежда Ханой като основна част от своята тактика за района и се стреми да употребява обичайното съревнование на Виетнам с неговия доста по-голям комшия Китай, с цел да разшири въздействието на Съединени американски щати в района.

Министерството на външните работи на Виетнам назова идването на " Роналд Рейгън " - част от " естествен другарски продан в името на мира, стабилността, съдействието и развиването както в района, по този начин и в света ".
 АСЕАН с първо взаимно военно обучение в Южнокитайско море
АСЕАН с първо взаимно военно обучение в Южнокитайско море

Учението е обвързвано с " високия риск от злополучие в Азия, изключително в Югоизточна Азия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР