Американски самолети F-16 ще се включат днес в провеждащото се

...
Американски самолети F-16 ще се включат днес в провеждащото се
Коментари Харесай

Американски F-16 ще пазят небето ни до края на октомври

Американски самолети F-16 ще се включат през днешния ден в провеждащото се в България военно обучение „ Тракийска пепелянка “, съобщи Българското национално радио.

" Това е една потребна стъпка за българската национална сигурност, предвид на събитията, които следим в райони с непосредствена непосредственост до нашата граница - борбата в Егейско море сред съюзнически страни каквито са Гърция и Турция. Присъствието на американски Ф-16 в България е поръчка за по-тясно съдействие и сигурност ", сподели пред Комисията по защита в четвъртък министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Каракачанов се базира на позицията на външното ни министерство, че Турция и Гърция би трябвало да търсят разговор за решение на спора посред им: „ Ако се стигне до дрънчене на оръжия и военна ескалация, чисто в стопански проект, да не кажа първият след двете наранени страни ще бъде България ".

Каракачанов сподели, че следва подписването на десетгодишно съглашение със Съединени американски щати за съдействие в защитата. Американските самолети ще останат в България до края на октомври и ще вземат участие в защитата на въздушното пространство.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни, че по този начин ще се освободи запас българските водачи да имат задоволително време за тренировки на МиГ-овете. Подобен взаимен еър полисинг имаше през 2016 година с американски изтребители. А през 2017 година - с италиански самолети Eurofighter.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР