Американски съдия отхвърли поредния иск на мъж срещу Nirvana заради

...
Американски съдия отхвърли поредния иск на мъж срещу Nirvana заради
Коментари Харесай

Съдът поряза порасналото бебе от корицата на Nevermind на Nirvana

Американски арбитър отхвърли следващия иск на мъж против Nirvana поради емблематичната обложка на албума на групата от 1991 година, на която той е показан гол като бебе, написа Би Би Си.
31-годишният Спенсър Елдън твърди, че появяването му на корицата на албума Nevermind съставлява полово принуждение над дете. Съдията обаче съобщи, че прекомерно късно той е предявил иск, че е бил експлоатиран.
Правните благоприятни условия на Елдън към този момент са съвсем изчерпани, защото той не може да заведе делото още веднъж, само че юристите му обявиха пред американските медии, че ще апелират решението.
Искът беше обвързван със фотография на Спенсър Елдън, на която той плува гол в басейн с доларова банкнота, прободена от кука за риба. Той твърди, че не е могъл да даде единодушието си за потреблението ѝ и изиска 150 000 $ обезщетение.
Сред обвинените е фотографът Кърк Уедъл, някогашните членове на Nirvana Дейв Грол и Крист Новоселич, както и Кортни Лав - вдовицата на починалия вокалист на групата Кърт Кобейн.
Елдън заведе делото си през 2021 година, потвърждавайки, че към момента е в правото си да подаде тъжба против изображението отпреди десетилетия, защото то е траяло „ да му предизвиква страдалчество и пропуснати изгоди и в зрелост “.
Искът е отритнат и по-късно е подаден още веднъж през януари. В петък арбитър от Лос Анджелис постанови, че Спенсър Елдън е подал желае си много след приключването на 10-годишния давностен период.
През 1991 година родителите на Елдън са получили 200 $ за фотографията от Nirvana, която към момента е била относително незнайна група.
Световните продажби на Nevermind надвишават 30 милиона, което го прави един от най-продаваните албуми на всички времена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР