Американски съд постанови, че гигантът за бързо хранене Burger King

...
Американски съд постанови, че гигантът за бързо хранене Burger King
Коментари Харесай

Burger King отива на съд за подвеждаща снимка на сандвич

Американски съд постанови, че колосът за бързо хранене Burger King би трябвало да се изправи пред правосъден развой поради това, че бургерът на компанията " Whopper " наподобява по-голям на фотосите в менюто, в сравнение с е в реалност.

Според ищците по делото Burger King подвежда клиентите си, като демонстрира сандвича на фотография с повече месо и по-голямо количество от останалите съставки, в сравнение с са в реалност.

„ Твърденията на ищците са погрешни “, реагираха от Burger King.

Конкурентите на веригата McDonald`s и Wendy`s са изправени пред сходни каузи в Съединени американски щати.

В желае против Burger King се твърди, че бургерът " Whopper " е изработен да наподобява с 35% по-голям, с над два пъти повече месо спрямо това, което фактически е сервирано на клиентите.

 Burger King отива на съд за подвеждаща фотография на сандвич

По-рано Burger King оспорваше, че е належащо да доставя бургери, които наподобяват „ тъкмо като на фотографията “.

В решението американският областен арбитър Рой Алтман заяви, че ще бъде оставено на правосъдните заседатели да „ кажат какво мислят рационалните хора “.

Алтман обаче отхвърли изказванията, че Burger King е подвеждала клиентите със своите телевизионни и онлайн реклами.

„ Кюфтета, изобразени в нашата реклама, са същите кюфтета, които се употребяват в милионите бургери " Whopper ", които сервираме на посетителите си в цялата страна “, разяснява представител на Burger King в изказване след решението.

Уебсайтът на Burger King разказва " Whopper " като „ бургера, който е над всичко “.

Други вериги за бързо хранене неотдавна също бяха изправени пред правни дейности поради изказвания за подвеждаща реклама, написа още BBC.

Миналия месец Taco Bell беше наказана в Бруклин поради продажба на такоси и мексикански пици, за които се твърди, че съдържат половината от рекламираното наличие.

Делата в Съединени американски щати по тематиката са за отсъждане на компенсации, като поисканите суми са по най-малко 5 милиона $, уточни Reuters.

Миналата година мъж в Ню Йорк предложи групов иск против McDonald`s и Wendy`s, в който той упрекна двете компании в нечестни и лъжливи търговски практики. В делото се твърди, че бургерите на McDonald`s и Wendy`s са с най-малко 15% по-големи в маркетинговите материали, в сравнение с в действителния живот.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР