Американски конгресмени са на мнение, че разширяването на НАТО към

...
Американски конгресмени са на мнение, че разширяването на НАТО към
Коментари Харесай

Списание „Jacobin“: Разширяването на НАТО към Азия е изключително лоша идея

Американски конгресмени са на мнение, че разширението на НАТО към Азия е неизбежно. В публикация на уеб страницата на американското списание „ Jacobin “ от 29 юли със заглавие „ Разширяването на НАТО към Азия е извънредно неприятна концепция “ обаче се показва, че това в действителност не е добра концепция и може да бъде предотвратено.

В формалното официално съобщение от тазгодишната среща на върха на НАТО във Вилнюс Китай бе упоменат  десетина пъти и то освен в изявленията. Фактически през 2020 година НАТО за първи път предложения своите „ индо-тихоокеански сътрудници “ - Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея, както и Финландия и Швеция, на среща на външните министри, с цел да обсъдят въпроси, свързани с възхода на Китай. Три години по-късно Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея за втора поредна година участваха в срещата на върха на НАТО.

Независимо от това по какъв начин тези, които движат разширението на НАТО към Азия, гледат на своите дейности, в този момент страните-членки на алианса се нуждаят от малко стратегическа емпатия, т.е. да се съобразят с ползите на други страни и да се опитат да схванат по какъв начин те биха възприели техните дейности. Така че е основателно Китай да счита възходящото военно наличие на Съединени американски щати наоколо до неговите граници за опасност.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР