Американски журналисти стават обект на насилие от страна на полицията

...
Американски журналисти стават обект на насилие от страна на полицията
Коментари Харесай

Журналисти в окото на бурята. Полицейско насилие над репортери в САЩ

Американски публицисти стават обект на принуждение от страна на полицията по време на митингите против расизма в Съединени американски щати. Репортери и представители на медиите в страната са бити и стреляни с гумени патрони до момента в който пробват да извършват служебните си отговорности.
Оператор на Би Би Си снима по какъв начин служител на реда се ускорява и без причина го удря с защитния щит. С гумени куршеми е бил уцелен кореспондент на “Дойче веле”. Миналата седмица пък екип на CNN беше задържан в ефир.

Организация на публицистите в Съединените щати назова дейностите на служителите на реда " недопустим опит за заплашване на медиите. " Тя е събрала данни за най-малко 100 случая единствено за 3 дни, като 90 от тях са включвали физическо принуждение.

.

.

Екип на английския уебсайт “Белингкат” е открил още най-малко 50 единични случая на принуждение над публицисти.

С изключително тежки последствия е насилието над фотожурналистката Линда Тирадо, която на 30 май е ударена в лявото око и по-късно схваща, че зрението в него няма да се възвърне.

.

На 28 май по екип на Wave 3 целеустремено е стреляно с гумени патрони. Инцидентът е от Луисвил, щата Кентъки. На 30 май сходен случай има и с публицисти от канала CBS в минеаполис. Уцелен е бил звуковия инженер. По същия метод на 30 май е потърпевша кореспондентка.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР