Американски изтребител F-16 свали турски военен дрон в четвъртък, когато

...
Американски изтребител F-16 свали турски военен дрон в четвъртък, когато
Коментари Харесай

Американски самолет свали турски дрон в Сирия

Американски изтребител F-16 смъкна турски боен дрон в четвъртък, когато навлезе в зона с стеснен достъп в североизточна Сирия и се приближи на към 550 ярда от сухопътните сили на Съединени американски щати, оповестиха представители на Пентагона.

Американски бойци не са потърпевши при случая, споделиха американски чиновници.

„ Турция е един от нашите най-силни и скъпи съдружници в НАТО и това партньорство продължава и ще продължи “, сподели пред кореспонденти бригаден военачалник Патрик С. Райдър, представител на Пентагона. „ Така че това сигурно е трагичен случай. “

Няколко турски въоръжени дрона направиха въздушни удари в неразрешената зона на Съединени американски щати към 7:30 сутринта локално време в четвъртък, сподели военачалник Райдър. В 11:30 сутринта един от безпилотните самолети още веднъж навлезе в региона и американските войски се укриха в бункери за отбрана. Десет минути по-късно американски водач, ръководещ F-16, смъкна дрона.

Местоположението на такива зони се споделя с голям брой държавни управления и участници в района, в това число Турция, и разпознава зони, където американските сили могат да подхващат отбранителни ограничения, с цел да се защитят, сподели генералът.

Съединените щати, които имат стотици бойци в Сирия, работят от години със Сирийските демократични сили, ръководена от кюрдите милиция в Североизточна Сирия, с цел да се бият против Ислямска страна в Сирия. Но партньорството разгневи Турция, която гледа на сирийските кюрдски бойци като на част от Работническата партия на Кюрдистан. Тази група води кървава, траяла десетилетия битка против турската страна, ориентирана към приемане на самостоятелност или по-голяма автономност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР