Американски и германски учени твърдят, че проблемите с глобалното затопляне

...
Американски и германски учени твърдят, че проблемите с глобалното затопляне
Коментари Харесай

Учени: Хората променят планетата от 4000 години

Американски и немски учени настояват, че проблемите с световното стопляне се коренят във времето още преди египетските пирамиди, когато първите земеделци са почнали да трансформират планетата и климата й, написа в. " Мирър ".

Това е доста по-рано от предходните реконструкции.

Периодично култивиране на земята и отглеждане на животни е имало върху 40 % от сушата преди 4000 години. Постоянното култивиране е било широкоразпространено преди 2000 години - 1000 години по-рано, в сравнение с мислеха експертите до момента, предава Българска телеграфна агенция.

" Това значи, че концепцията за човешкото влияние върху природата като ново събитие е прекомерно фокусирана върху близкото минало " - сподели доктор Лукас Стивънс от университета на Пенсилвания.

" Науката се концентрира върху това по какъв начин съвремието е друго от предишното. Мисля, че актуалното проучване дава коректор, като демонстрира, че въпреки и измененията в последно време да са ускорени, хората вършат това от дълго време ".

Учените от университетите на Аризона и Пенсилвания и от института за човешка история " Макс Планк " са изследвали потреблението на земята за интервала отпреди 10 000 години допреди 170 години. Изучаването на взаимоотношението на хората с природата в древността и през дълъг интервал от време може да даде хрумвания за справяне с бъдещи проблеми.

За проучването си учените са работили с информация от целия свят, като са разпратили на сътрудници 700 районни анкети. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР