Американски федерален съдия вчера официално прекрати производството по криминалното дело

...
Американски федерален съдия вчера официално прекрати производството по криминалното дело
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу Джефри Епстайн, раследването на вероятните му съучастници продължава

Американски федерален арбитър през вчерашния ден публично приключи производството по престъпното дело за полов трафик на хора против финансиста Джефри Епстийн, откакто той умря в пандиза по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

Съдия Ричард Бърман сподели през вчерашния ден на правосъдно съвещание, че законът го задължава да приключи делото.

Прокурорите оповестиха, че следствието на хипотетичните закононарушения на Епстийн ще продължи и прекратяването няма да им попречи да издигнат обвинявания против евентуални негови съучастници.

Адвокатите на Епстийн не направиха коментар.

66-годишният Епстийн беше задържан на 6 юли и пледира " почтен " по обвинявания в полов трафик на десетки малолетни девойки, някои от които са били 14-годишни. На 10 август той беше открит мъртъв в килията си в затвор в Манхатън, напомня Българска телеграфна агенция. Съдебен доктор се произнесе, че Епстийн се е обесил.

Според прокуратурата, в интервала 2002-2005 година той е провел визити в дома си в Манхатън на десетки девойки, които подлагал на тормоз и полово принуждение. Сред неговите познати и другари са били високопоставени персони освен в Съединени американски щати, а и в други страни, в това число някогашни държавни глави, членове на английското кралско семейство, огромни бизнесмени, звезди на шоубизнеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР