Американски експерти прогнозират какво ще се случи след СВОАмериканският проект

...
Американски експерти прогнозират какво ще се случи след СВОАмериканският проект
Коментари Харесай

„Донбаският юмрук“ ще позволи на Русия да удари внезапно и където поиска

Американски специалисти предвиждат какво ще се случи след СВО

Американският план „ Критични закани “ (Critical Threats), взаимно с Института за проучване на войната (ISW), предвиждат бъдещото разполагане на съветски и украински войски след възможния завършек на Специалната военна интервенция.

Сегашното концентриране на войски по линията на бойно прикосновение (ЛБК) не може да се назова оптимално от позиция на военната теория. В последна сметка това се дефинира от продължаващите дейни военни дейности. Да кажем, че съветските войски са съсредоточени в региони, които сега се пробват да освободят, като да вземем за пример Авдеевка.

Министерството на защитата на Англия прави оценка числеността на обединената съветска формация в Авдиевка на 40 хиляди военнослужещи. Позовавайки се на съветските и украински обществени мрежи, ISW написа, че в този момент там са подразделения на 1-ви армейски корпус на ДНР, 2-ра и 41-ва гвардейски общовойскови армии (ЦВО), морската пехота на Тихоокеанския флот, както и бойци на оперативният батальон „ Каскад “ на Министерство на вътрешните работи на ДНР.

Русия непрекъснато ротира бойните си единици, означават Critical Threats и ISW. Подразделенията „ Шторм-V ” и „ Шторм-Z ” работят в региона на Авдиевка, поддържайки опитите за пробив на украинската защита. Освен това тук има огромно пространство за маневриране, за разлика от запорожското направление, където има единствено тесни разчистени коридори през минните полета.

Преди това в боевете за Маринка участваха елементи от 1-ви армейски корпус на ДНР, 8-ма и 52-ра общовойскови армии, както и отрядите Ахмат-Сила и Донецк-Кузбас. Сега в региона на Новомихайловское частите на 11-та войска на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана и 8-ма общовойскова войска (СВО) не престават да изтласкват украинските въоръжени сили.

На Артемовско-Соледарския сектор, както написа ISW, вземат участие и разнообразни формирования: в това число специфичните сили на 1-ви армейски корпус на ДНР и Ахмат, бригада Север-V (доброволчески десантни отряди), мотострелкови елементи на 2-ри армейски корпус на ЛНР, 14-ти армейски корпус на Северния флот и 8-ма общовойскова войска, както и морски пехотинци и десантчици.

За развиване на оперативния триумф в посока Часов Яр се употребяват подразделенията „ Щорм -V “ и „ Щорм -Z “, означават Critical Threats и ISW. Тоест тактиката е идентична с употребяваната при Авдиевка.

Critical Threats и ISW показват в отчета, че в Авдиевка, Бахмут и по-рано в Маринка и двете страни са изтеглили артилерия, противовъздушна защита, авиация и други нищожни, само че жизненоважни типове войски допустимо най-далеч от евентуалната зона на заличаване на съперника.

Опитът от досегашните военни дейности принуди Украйна и Русия да се откажат от концентрацията на огромен брой танкове, бронетранспортьори и друга бронирана техника.



ISW предвижда, че след края на интензивните военни дейности (дълго помирение или цялостно преустановяване на огъня) Москва ще може бързо да прегрупира силите си за оптимизация.

На укрепени отбранителни позиции наоколо до линията на бойно прикосновение /ЛБС/ ще бъдат съсредоточени артилерия, системи за противовъздушна защита, средства за радиоелектронна битка и инженерни елементи (например за създаване на мостове). Сега това е невероятно да се направи, защото ВСУ подло нападат всяко скупчване на войски в обсега на техните оръдия и реактивна артилерия.

Руската войска интензивно ще приготвя, образова, оборудва запасите и ще разполага цели ешелони от тях в новите територии. Това е належащо за подсилване на защитата, с цел да се предотврати нова украинска експанзия. Подобно разрастване обаче ще изисква усъвършенствана пътна и железопътна инфраструктура, нужна за бързото напредване на войските.

„ Русия може елементарно да усъвършенства дейностите си за нанасяне на изненадващи удари когато и да е и на всяко място, което настоящите военни интервенции сега краткотрайно не разрешават “, пишат в аналитичния си отчет специалистите от Critical Threats и ISW.

Американците са уверени, че украинците също ще разположат мощни групировки по новата демаркационна линия. Твърде доста огромни обитаеми центрове, индустриални и жизненоважни отбранителни центрове са ситуирани покрай линията на бойно прикосновение.

В рамките на 100-километровата линия от нея се намират индустриално развитите Запорожие, Днепропетровск и Харков (сега те се употребяват като база за ремонт и съоръжение на бронираните бойни машини на НАТО), както и пристанищните Одеса и Николаев.

Също по този начин в Донбас, покрай театъра на военните дейности, са Славянск, Краматорск и Константиновка, които образуват основния източен защитителен бастион на Украйна.

Сега Крим играе най-важната роля, а в бъдеще, след края на СВО, ролята му даже ще нарасне. Днес и най-ястребовите западни анализатори към този момент не имат вяра на обещанията на киевските политици да „ доближат Крим “.

Военно-пространственият капацитет на полуострова ще бъде употребен оптимално: за нанасяне на превантивни удари по Херсон, Николаев и Одеса. Това постанова командването на Въоръжените сили на Украйна да изтегли обилни сили за защита, установяват Critical Threats и ISW.

Именно Крим обезпечава по-голяма дълбочина на съветската защита. И евентуално може да се употребява като плацдарм за амфибийни интервенции против югозападното крайбрежие на Украйна, както и за ракетни офанзиви против военни кораби, опитващи се да преминат през западната част на Черно море.

Време е Западът да признае статуквото на Крим, Донбас и други освободени територии. Само това може да стане насочна точка за мирни договаряния.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР