Американски дрон MQ-9 Reaper беше свален край бреговете на Йемен

...
Американски дрон MQ-9 Reaper беше свален край бреговете на Йемен
Коментари Харесай

Американски дрон MQ-9 Reaper беше свален край бреговете на Йемен

Американски дрон MQ-9 Reaper беше свален край крайбрежията на Йемен в сряда, удостовери представител на защитата пред CBS News. Служителят сподели, че дронът е работил в интернационално въздушно пространство над интернационалните води.

Съединени американски щати Централното командване оценява случая, сподели служителят.

Говорител на хусите в Йемен съобщи на X, че противовъздушната защита е свалила дрона.

употребява се най-вече за събиране на разследваща информация, само че може също да нанася удари против цели.

Това е последният случай в това, което заплашва да трансформира войната сред Израел и Хамас в по-голям спор. Миналата седмица подкрепяните от Иран хуси оповестиха, че са направили офанзиви с ракети и дронове против Израел.

Тези офанзиви последваха случай предишния месец, при който унищожител на Военноморски сили на Съединени американски щати в Червено море смъкна ракети от Йемен, които евентуално бяха ориентирани към Израел.

Хусите поеха контрола над столицата на Йемен, Сана, през 2014 година, като започнаха дългогодишна опустошителна революция против интернационално приетото държавно управление на Йемен.

Хусите са сваляли MQ-9 и преди, последно през 2019 година Всеки MQ-9 коства към 30 милиона $, съгласно отчет на изследователската работа на Конгреса, оповестен предходната година.

Миналата седмица Пентагонът призна, че е летял с MQ-9 над Газа, с цел да събере разследваща информация, с цел да помогне в напъните за възобновяване на заложници.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР