Американската верига за бързо хранене МакДоналдс“ (McDonald's) обяви, че повишените

...
Американската верига за бързо хранене МакДоналдс“ (McDonald's) обяви, че повишените
Коментари Харесай

McDonald`s с продажби под очакванията през първото тримесечие

Американската верига за бързо хранене „ МакДоналдс “ (McDonald's) разгласи, че нарасналите ѝ продажби в Съединени американски щати през първото тримесечие са компенсирали спада на някои други пазари, съобщи Асошиейтед прес.

Продажбите в заведенията за хранене на веригата в целия свят, които са открити минимум преди година, са се нараснали с 1,9 на 100 на годишна база през първото тримесечие на 2024 година. Резултатът е под прогнозите за растеж с 2,1 на 100 на анализатори, интервюирани от консултантската компания „ ФактСет “ (FactSet).

На американския пазар продажбите в заведенията за хранене на основаната в Чикаго верига, които са открити минимум преди година, са нарастнали с 2,5 на 100. Във франчайз заведенията за хранене на „ МакДоналдс “ на другите пазари обаче продажбите спадат с 0,2 на 100 на годишна база. Този резултат идва на фона на протест против веригата за бързо хранене в редица страни с преобладаващо мюсюлманско население поради хипотетичната ѝ поддръжка за Израел в спора с палестинската ислямистка формация „ Хамас “, показва Българска телеграфна агенция. 

Въпреки това „ МакДоналдс “ разгласи, че приходите на групата са се повишили с 5 на 100 до 6,17 милиарда $ през първото тримесечие на годината, в сходство с оценките на Уолстрийт. Този резултат идва на фона на решението на компанията да увеличи цените на продуктите, които предлага в заведенията за хранене си в Съединени американски щати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР