Американската верига със заведения за бързо хранене McDonald’s залага, че

...
Американската верига със заведения за бързо хранене McDonald’s залага, че
Коментари Харесай

McDonald’s прави истински фурор в Китай

Американската верига със заведения за бързо хранене McDonald’s залага, че китайските консуматори желаят още от нейните артикули. Най-голямата верига за бързо хранене в света разгласи през днешния ден, че възнамерява да отвори 2000 нови ресторанта в Китай в границите на идващите пет години, съобщи CNN.

Ако компанията извърши това, общият ѝ брой заведения в азиатската страна ще доближи 4500.

„ Китай скоро ще се трансформира в най-големият ни пазар отвън Съединени американски щати “, съобщи основният изпълнителен шеф на McDonald’s Стив Истърбрук.

Компанията и нейните нови бизнес сътрудници в Китай – капиталовите компании Citic и Carlyle Group – се надяват, че новите заведения за хранене ще оказват помощ за постигането на двуцифрен напредък на продажбите на компанията през всяка от идващите пет години. Целта на McDonald’s в този момент са по-малките китайски градове.

Новите проекти идват на фона на обстоятелството, че McDonald’s продаде по-голямата част от китайския си бизнес на Citic и Carlyle, акцентирайки, че те познават по-добре локалния пазар. Съгласно договорката, оповестена по-рано тази година, McDonald’s към момента има 20% дял в бизнеса.

Ходът беше част от продължаващите старания на Истърбрук да преразгледа процесите в световната верига за бързо хранене. Последният финансов доклад на компанията задоволи вложителите, а растежът на продажбите в Съединени американски щати сподели, че американците се завръщат към McDonald’s.

Това не е единствената огромна американска компания, чийто бранд навлиза все по-дълбоко в Китай.

Starbucks разгласи през предходната година, че възнамерява да отваря по повече от едно ново заведение дневно в Китай през идващите пет години. Нейната цел е да има 5000 обекта в Китай до 2021 година
Източник: investor.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР