Американската валута понижава стойността си в петък след решението на

...
Американската валута понижава стойността си в петък след решението на
Коментари Харесай

И доларът пострада от политиката на Тръмп

Американската валута намалява цената си в петък след решението на президента Доналд Тръмп да вкара високи мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати.

Индексът на $ по отношение на кошницата от 6 съществени международни валуте днус сутринта спада с на 0,13 % до 90,204 пункта. Вчера индикаторът също се намали с 0,4 %, слизайки от равнището 90,932 - най-много от 19 януари насам.

Администрацията на Търмп заяви, че въведените ограничения целят да защитят американската индустрия, само че $ и акциите на фоновите тържища реагираха отрицателно на въведените вносни вита. На пазарите се появи боязън от разпалването на комерсиална война сред Съединени американски щати и другите огромни играчи в световната стопанска система.

Днес сутринта доларът поевтинява по отношение на японската валута с 0,12 % до 106,11 йени, като по-рано курсът му спадна до равнище 105,960 - най-малко от 16 февруари.

Еврото прибавя към цената си 0,07 % до $1,2275 продължавайки подема си от през вчерашния ден, когато нарастна по отношение на $ с 0,6 %. Въпреки това, за цялата седмица общата европейска валута поевтиня по отношение на американската с 0,25 %.

Инвеститорите са насочили вниманието към парламентарните избори в Италия, които още се проведат в неделя. Водещите партии в Германия, също в неделя би трябвало да одобряват решения за основаването на ръководеща коалиция и да обезпечат четвърти премиерски мандат на Ангела Меркел.

Днес английският фунт стерлинг се търгува без внезапни промени на равнище $1,3782 след покачването на курса му през вчерашния ден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР