Американската технологична компания Фейсбук обяви, че вече няма да допуска

...
Американската технологична компания Фейсбук обяви, че вече няма да допуска
Коментари Харесай

Фейсбук блокира новинарският поток в Австралия заради спорен медиен закон

Американската софтуерна компания " Facebook " разгласи, че към този момент няма да позволява новинарски материали да бъдат четени или споделяни на нейната платформа в Австралия поради спор по отношение на обсъждан медиен закон, предадоха международните организации.

" Facebook " заяви, че лимитира австралийските издатели на новинарски материали да споделят или разгласяват каквото и да е наличие, а наличието от интернационалните медии към този момент няма да може да бъде налично или споделяно от австралийската аудитория.

Потребителите в Австралия няма да могат да споделят или да гледат австралийски или интернационалните новинарски материали.

Засилващият се спор е обвързван със законодателно предложение, импортирано в австралийския парламент през декември. Предлаганият закон би задължил американските софтуерни компании „ Facebook “ и „ Google “ да договарят с австралийските издатели на новинарски материали за възнаграждение за тяхното наличие или да понесат санкции.

„ Facebook “ уточни, че законодателното предложение е " демонстрация на главно недоумение " за връзките сред компанията и издателите, които съгласно нея непринудено разгласяват връзки към своите публикации в нейната обществена мрежа и печелят от това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР