Американската Служба за вътрешни приходи (IRS) иска от Microsoft да

...
Американската Служба за вътрешни приходи (IRS) иска от Microsoft да
Коментари Харесай

Microsoft дължи 29 милиарда долара неплатени данъци в САЩ

Американската Служба за вътрешни доходи (IRS) желае от Microsoft да заплати колосалните 29 милиарда $ неплатени налози от 2004 година до 2013 година, заяви компанията. „ Ние не сме съгласни с препоръчаните корекции и ще спорен пламенно посредством службата за административни обжалвания на IRS и, в случай че е належащо, посредством правосъдни производства “, споделиха от компанията.


В обява в блог Microsoft сподели, че казусът е с прехвърлянето на доходи сред интернационалните юрисдикции. Практиката, наречена шерване на разноските, се практикува от " доста огромни мултинационални компании... тъй като отразява световния темперамент на техния бизнес ", сподели компанията. „ Силно имаме вяра, че сме работили в сходство с разпоредбите и наредбите на IRS и че нашата позиция е подкрепена от правосъдната процедура “, прибавя се в обявата в блога. Microsoft сподели, че процесът на обжалване със служата ще отнеме години и в случай че не успее, компанията ще се бие в съда. Производителят на Windows сподели, че искът на службата е избухнал от траяли десетилетие диалози „ с цел да се отговори на въпросите за това по какъв начин сме разпределили нашите доходи и разноски за данъчни години, започващи още през 2004 година “. „ Променихме нашата корпоративна конструкция и практики от годините, обхванати от одита, и вследствие на това проблемите, повдигнати от IRS, са свързани с предишното, само че не и с актуалните ни практики “, се споделя в известието.

Microsoft добави, че " от 2004 година сме платили над 67 милиарда $ налози на Съединени американски щати. " Счетоводните практики на огромните софтуерни компании в Съединени американски щати от дълго време съставляват проблем за управляващите. Правителствата упрекват компании като Apple, Amazon или Microsoft, че трансферират доходи през юрисдикции с ниски или нулеви налози, с цел да избегнат данъчното облагане на главните си пазари и да усилят оптимално облагите. Това докара до сключването на огромно интернационално съглашение сред 140 страни с посредничеството на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), което има за цел по-добро шерване и контролиране на данъчните доходи на колосите. Организацията за икономическо сътрудничество и раз разгласява в сряда план на съглашение за използване на тази договорка с вярата да бъде утвърден до края на годината. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР