Американската рок група Ролинг Стоунс е разтърсвала множество сцени по

...
Американската рок група Ролинг Стоунс е разтърсвала множество сцени по
Коментари Харесай

Търкалящ се марсиански камък бе кръстен на "Ролинг Стоунс"

Американската рок група " Ролинг Стоунс " е разтърсвала голям брой подиуми по света в своята над 50-годишна кариера, само че въздействието й очевидно към този момент надскача рамките на планетата Земя и доближава безусловно галактически измерения, откакто задачата на НАСА Mars InSight кръсти на нейно име камък на непознатата планета, съобщи " Ройтерс ".

С размери, които напълно леко надвишават размера на топче за голф, въпросният Rolling Stones Rock се е търкалял на разстояние от към един метър, задвижван от кацането на кораба на задачата през ноември предходната година, изясняват от галактическата организация.

Te допълват, че в фрагменти, снимани от InSight на идващия ден, в оранжево-червената повърхнина на планетата ясно се виждат следи от търкалянето на RollingStones Rock. Според НАСА това е най-голямото разстояние на което камък се е премествал по време на кацането на техен транспортен съд на непозната планета.

Актьрът Робърт Дауни младши разгласи името на камъка преди концерта на Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони ууд и Чарли Уатс да излязат на сцената на стадиона в Пасадина, покрай една от лабораториите на НАСА.

Групата, известна с песни като Sympathy For The Devil и Brown Sugar, дефинира оказаната им чест като " крайъгълен камък в нашата дълга и изпълнена със събития история ".

Макар името Rolling Stones Rock да е неофициално, то ще бъде включвано в работните карти за Марс, допълват от НАСА, само че само Астрономическият съюз има правото да дава научни наименования на местоположения, метеорити и други обекти в Слънчевата система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР