Американската разузнавателна общност се опитва да намери информатори сред учени

...
Американската разузнавателна общност се опитва да намери информатори сред учени
Коментари Харесай

Разузнаването в САЩ търси информатори сред китайските учени и медици в Ухан

Американската разследваща общественост се пробва да откри информатори измежду учени и лекари в Ухан, Китай, с цел да получи данни за произхода на . Това написа китайското издание Global Times в своя публикация, показана от организация Фокус.

Според източника на изданието американските разузнавачи „ се пробват да намерят очевидци и лица с информация за началния стадий на епидемията в Ухан, където е намерено първото огнище в Китай “. „ Техните цели са чиновници на здравни предприятия, институти за биологични проучвания, както и други поданици на Ухан “, написа вестникът.
 Заради произхода на ковид: Може ли Съединени американски щати и Китай да стигнат до огромен спор? Заради произхода на ковид: Може ли Съединени американски щати и Китай да стигнат до огромен спор?
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна в Кувейт с шефа на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейес...

Според Global Times американските разследващи организации също се пробват да получат подробна информация за тези, които са се възстановили от COVID-19, живота на хората по време на блокирането, времето на диагностициране, както и придвижването на хора преди заразяването.

Според източника на вестника „ в идната фаза държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да оказва напън върху Световната здравна организация и нейния общоприет шеф Тедрос Адханом Гебрейесус да разчитат на Съединени американски щати “. Според Global Times държавното управление на Съединени американски щати „ също ще работи в сговор със своите съдружници, в това число Австралия, и медиите, с цел да окажат напън върху Китай и да се опитат да обвинят китайското държавно управление, че крие истината за произхода на “.

Както отбелязва вестникът, от конфиденциален диалог „ интернационален специалист, непосредствен до взаимната задача на Китай и СЗО “, се схваща за инструкцията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към американските специфични служби да развият тази тематика, както и че това е „ координирана политическа акция “. „ Ако някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разполагаше с такава разследваща информация, която би била безапелационна, той към този момент щеше да я е разгласил “, споделя източникът. Според него Байдън е заставен да направи това заради натиска на републиканците.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в края на май, че разследващата общественост на Съединени американски щати няма задоволително информация, с цел да каже сигурно по какъв начин е почнало разпространяването на новия ковид: след контакт на човек със инфектирано животно или заради вероятен случай в лабораторията на Института по вирусология на Ухан. Американският водач инструктира разследващите служби да удвоят напъните си да проучат всички налични данни и да му изготвят нов отчет след 90 дни.
 Китай няма да взе участие във втората фаза от проучвания за произхода на Covid вируса Китай няма да взе участие във втората фаза от проучвания за произхода на Covid вируса
Институтът по вирусология в китайския град Ухан в никакъв случай не е разработвал, създавал изкуствено или допускал приключване на ковид. То...

На 2 август представителят Майкъл Маккол, член на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати, разгласява отчет, подкрепящ теорията за лабораторния генезис на ковид.

Според него вирусът се е популяризирал от Института по вирусология на Ухан вследствие на неидентифициран случай, станал по-рано на 12 септември 2019 година (четири месеца преди публикуването от китайските управляващи на първите данни за случаите на COVID-19 в Ухан). В отчета се споделя, че в Института по вирусология на Ухан може да се е работило по генетичната трансформация на вирусите. Авторите на документа означават, че през лятото на 2019 година институтът разгласява известие за търсене на експерти за актуализиране на системите за стерилизация на въздуха, отнасяне на рискови боклуци и вентилация.

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР