Американската писателка и сценаристка Джесика Тайш отправи обвинения за сексуален

...
Американската писателка и сценаристка Джесика Тайш отправи обвинения за сексуален
Коментари Харесай

Скандалът със сексуалното насилие в Холивуд се разраства



Американската писателка и сценаристка Джесика Тайш насочи обвинявания за полов тормоз против холивудската звезда Ричард Драйфус .

Сексуалното принуждение придобива своята най-уродлива форма и следствията от него са най-големи, когато става въпрос за принуждение сред хора, които са в неравностойно състояние, т.е. единият има власт над другия. Това уточни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " журналистът Давид Джамбазов :

Тогава това принуждение се трансформира в нещо много друго и следствията стават доста огромни. Целият скандал в Холивуд стартира от продуцента Харви Уайнстийн , за който може да се каже, че е най-могъщият и най-успешният в историята на киното, който се оказа, че е употребявал своята позиция и въздействие, с цел да му угаждат доста дами и да вършат неща срещу волята си. Това беше доста явен случай на потребление на подобен вид власт, който докара до един огромен резонанс. Много хора в действителност усетиха, че това е един миг, в който могат да преодолеят стигмата, това безмълвие и риск за кариерата си, с цел да кажат какво се е случило с тях, т.е. колкото повече хора излизат напред, толкоз повече хора в действителност се усещат по-свободни да се опитат да споделят и да преодолеят тези проблеми.

Цялото изявление с Давид Джамбазов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР