Американската космическа компания СпейсЕкс извърши огневи тест на подобрената спасителна

...
Американската космическа компания СпейсЕкс извърши огневи тест на подобрената спасителна
Коментари Харесай

СпейсЕкс извърши огнево изпитание на подобрената спасителна система на Крю Драгън. Цялостен огневи тест на капсулата – на 2-ри ноември!

Американската галактическа компания СпейсЕкс извърши огневи тест на усъвършенстваната избавителна система на “Крю Драгън ” като част от подготовката за идното тестване на целия галактически транспортен съд на неподвижен стенд и по-късно по време на полет. Новината бе обявена от СпейсЕкс в Туитър.

По първична информация огневото тестване на галактическия транспортен съд на неподвижен стенд е планувано за 2-ри ноември. 

Този тест съставлява повтаряне на тестването от месец април, когато настъпи пагубна особеност и капсулата на “Крю Драгън ” експлодира. Последващото следствие сподели, че е настъпил теч на горивните системи. Инженерите на СпейсЕкс са въвели нужните промени и избавителната система в този момент е усъвършенствана.

Ако ноемврийското тестване на “Крю Драгън ” мине сполучливо, идната стъпка пред СпейсЕкс ще е да прикачи този кораб към ракета, да го изстреля и по време на ракетния полет да задейства избавителните му системи. Това може да се случи още през декември.

В случай че и този тест завърши с триумф, “Крю Драгън ” ще е подготвен за транспорт на хора. Пилотираният полет може да е реалност при започване на 2020-та.

Напомням на читателите, че конкурентната компания Боинг също се готви за полетни тествания през ноември и декември. На 4-ти ноември ще бъде извършен изпитателен полетен тест на избавителните системи на кораба “Старлайнър ”. А в средата на декември чакаме първото му пробно роботизирано изстрелване към Международната галактическа станция. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР