Американската компания Uber Technologies ще дебютира в края на седмицата

...
Американската компания Uber Technologies ще дебютира в края на седмицата
Коментари Харесай

Uber излиза на борсата в края на седмицата. Очаква да набере над 91 млрд. долара

Американската компания Uber Technologies ще дебютира в края на седмицата на Нюйоркската фондова борса, осведоми ДПА.

Uber чака да реализира пазарна капитализация от 91,5 милиарда $ при първичното обществено предложение (IPO), което може да се окаже най-голямото в Съединени американски щати, макар че регистрира единствено загуби през 10-те години от основаването си. Инвеститорите се питат дали Uber може в миналото да излезе на облага, показва ДПА.

Главният изпълнителен шеф на Uber Дара Хосровшахи не спомага за усилване на очакванията за възстановяване на резултатите на компания. " Ако желаят предвидимо печеливша компания, да отидат да си купят банка. Да не идват при нас. Това е просто ", сподели той през декември на събитие в Станфордското висше учебно заведение по бизнес.

Uber регистрира чисти загуби за първото тримесечие от близо 1 милиард $.

При все това финансовият свят трескаво чака към този момент месеци един от най-големите дебюти на фондовата борса в актуалната история и не щеш ли часът на истина наближи.

В края на април в информация до регулаторния орган Uber дефинира цена на една акция от 44 до 50 $ за своето IPO, само че това може да се промени според от търсенето. Компанията възнамерява да продаде 180 милиона акции.

Световният водач на платформите за наемане на транспорт на пасажери с персонални коли с водач се записва на 11 април в Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати и разгласи, че IPO ще бъде на Нюйоркската фондова борса с обозначението " UBER ".

Според осведомени Uber ще разгласи окончателната емисионна цена в четвъртък. След това акциите ще бъдат търгувани за първи път в петък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР