Американската компания Спейс Екс (SpaceX) предприе стъпки за ограничаване на

...
Американската компания Спейс Екс (SpaceX) предприе стъпки за ограничаване на
Коментари Харесай

Мъск ограничава достъпа до интернет сателитите си за украинските дронове

Американската компания " Спейс Екс " (SpaceX) предприе стъпки за ограничение на достъпа на украинските безпилотни самолети до услугата за сателитна интернет връзка " Старлинк " (Starlink), съобщи президентът на компанията Гуин Шотуел, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
" Има неща, които можем да създадем, с цел да ограничим опцията им да го вършат, и сме ги създали ", сподели Шотуел пред кореспонденти, помолена да разяснява известията, че украинската войска употребява връзката, с цел да направлява дроновете си. Шотуел не посочи какви тъкмо ограничения са подхванати.

" Знаем, че военните (на Украйна) употребяват " Старлинк " като средство за връзка и в това няма никакъв проблем ", съобщи тя. " Но в никакъв случай не сме желали системата да бъде употребена за нападателни цели. "
Украйна трансформира безпилотните летателни апарати в дейно средство за определяне на местоположението на вражеските позиции, за осъществяване на обстрели на огромни дистанции и за стартиране на бомби.
Използването на " Старлинк " за дронове излиза отвън рамките на съглашението сред " Спейс Екс " и украинското държавно управление, сподели Шотуел и добави, че договорът е бил подписан, с цел да служи за филантропични потребности, като да вземем за пример обезпечаване на широколентов интернет за лечебни заведения, банки и фамилии, наранени от съветската инвазия.

" Спейс Екс " изпрати за своя сметка на Украйна терминали " Старлинк ", посредством които армията ѝ получи достъп до близо 4000 спътника, изстреляни от компанията в ниската околоземна орбита. Правителства, измежду които тези на Съединени американски щати и Франция, заплатиха за доставката на още такива терминали, с изключение на доставените за сметка на " Старлинк ".
Русия се опита да заглуши сигнала на мрежата, само че " Спейс Екс " отвърна с контрамерки за възстановяване на софтуера на услугата.

През октомври м.г. компанията SpaceX, благосъстоятелност на американския милиардер Илон Мъск, уведоми министерството на защитата на Съединени американски щати, че към този момент не е в положение да заплаща за работата на сателитната информационна система Starlink в Украйна. 
„ За неустановен интервал от време не сме в положение да продължим да предоставяме на Украйна терминали Starlink или да плащаме за употребата на съществуващи терминали “, цитира тогава CNN текста на писмо, което шефът по държавните поръчки на SpaceX е изпратил през септември до Пентагона. 
Сред документите, изпратени до Пентагона, е и незнайно до момента непосредствено искане, отправено до Мъск през юли от командващия украинската войска военачалник Валери Залужни, за още съвсем 8000 терминала Starlink.
Писмото на SpaceX съдържа искане към министерството на защитата на Съединени американски щати да заплати доставката на спомагателни терминали Starlink за Киев, както и да финансира работата на системата в полза на украинските управляващи и военните. Общо става дума за разпределяне на $124 млн. чрез Пентагона до края на тази година, твърдеше CNN.
 
Източници: Българска телеграфна агенция, " Сега "
 
 
 
09 Фев 202310907 Фев 202340404 Фев 2023131702 Фев 202323701 Фев 2023107231 Яну 2023673Коментариmalart09 Фев 2023 8:03ч.
Тежки времена за зеленото.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z09 Фев 2023 8:03ч.
Не е това действителната причина, хохлите започнаха да пускат химическо оръжие с дроновете и има доказателства събрани от руснаците. Илончо доста добре знае какво може да го сполети поради това.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rover09 Фев 2023 8:10ч.
наподобява напълно рационално пояснение. другояче действието виси някак нестимулирано. допускам, че някой е " посъветвал " мъск - руснаците лани мисля вършиха проби по какъв начин се махат такива вредности от космоса.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z09 Фев 2023 8:12ч.
Еми това към този момент преля чашата, сами се похвалиха, че употребяват зарина на Европейски Съюз: https://videopress.com/v/Cn5y8ex7
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ето ги бе, Рукола09 Фев 2023 9:09ч.
Хвалят се и се заканват: https://twitter.com/Sar_distique/status/1613605683714486272
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мунчо09 Фев 2023 9:09ч.
Приятели, НЕ вярвайте на тез американски приказки-залъгалки. Очевидно руснаците са сложили ултиматум на Мъск и компания: Или спирате с ВОЕННОТО потребление на спътниците ви в ниската орбита от Бандерщат-Укровермахта или ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПАДАТ. Война е, мамка ви! Нали тези сатели са УЖ частна благосъстоятелност?! Щом ги употребяват против ОФИЦИАЛНАТА съветска войска ( и този съпорт води до военни загуби на Русия ), затова тази сателитна интернет поддръжка ще бъде ПРИРАВНЕНА с частната наемническа активност на т.н,, ВОЙНИЦИ на КЪСМЕТА ". Сега да забележим, в действителност ли Мъск,,ще ограничи достъпа.....:):) ; ) " или спътниците му " необичайно " ще стартират да падат. На война, като на война.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не се залъгвай09 Фев 2023 9:17ч.
Руснаците могат да смъкват 1, 5, 10, даже 50 спътника, в последния случай с цената на съвсем целия си запас за такива дейности. Всичките употребявани от украинците 4000 спътника обаче не могат да смъкват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z09 Фев 2023 9:24ч.
Не приказва нелепости, един сателит им би трябвало да нацелят и всички останали ще бъдат унищожени... изцяло са наясно по какъв начин могат да бъдат унищожени всички, въпросът е да не се основава сходен хаус, че след това ще стане забавно - по тази причина Илончо ще слуша - няма къде да иде!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Десислава09 Фев 2023 9:42ч.
Може и да ви прозвучи цинично, само че повече ми наподобява на пазарлък. Цитират се съответни суми, коит Мъск чака да му бъдат заплатени. Верояно получателят е Пентагона. Преди няколко месеца също имаше известия, че ще се приключва връзката, само че в този момент разбираме, че това не се е случило.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вова09 Фев 2023 9:10ч.
Договорът бил за потреблението им единствено за филантропични цели, само че не виждали проблем, че армията ги употребила до момента?! Сладурана.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати От военнотактическа гледна точка09 Фев 2023 9:21ч.
нищо няма да се промени. Изказването е пиар в жанр “Нищо персонално срещу Путин ”. Мъск се опасява от съветските хакери и не желае да си навлича гнева на правилните на Кремъл кибербойци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тарильома09 Фев 2023 9:37ч.
И най-големите " хуманисти " стартират да осъзнават, че са в нацистки лайна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати логото09 Фев 2023 9:45ч.
В Бахмут от няколко седмици секретните съветски оръжия за РЕБ не разрешават потреблението на Старлинк и бойната работа на каквито и да са противников дронове.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Българин откривал на суперзаглушителя Стършел!09 Фев 2023 10:49ч.
С тази супер джаджа изобретателната българска умна мисъл е разкрила по какъв начин в радиус от 3 км да се заглушават всевъзможни сигнали наземно........ Ако руснаците са разкрили такава системка за заглушаване на извънземно равнище - си е напряко за терзание от мъсковиците........... Но както и други сътрудници са отбелязали - кой през днешния ден има вяра на обещания по време на война, изключително след самопризнанието на западните " сътрудници " за подлостта " Мински съглашения "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати./.09 Фев 2023 11:19ч.
Айдеее, в този момент и Мъск ще го разгласят за сътрудник на Кремъл и Путин...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie09 Фев 2023 11:45ч.
Малко " несериозно " ми се коства. Всички знаем за " технологии с двойна приложимост ", и " Кой " стои зад тях? Още повече тихичко сред 30-40 000 спътника на други " частни компании " чакаха реда си, и най-вероятно са " някъде там ". Без коментар. " Трагедията " на Запада: " народонаселението " на И. Европа е подготвено да чете, вярата в " министрите на образованието ", одобрявани от " Онзи-който-не-бива-да-се-назовава “.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202367107 Фев 202367505 Фев 202392707 Фев 2023600
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР