Американската компания "Спейс екс" (SpaceX) планира да изведе в орбита

...
Американската компания "Спейс екс" (SpaceX) планира да изведе в орбита
Коментари Харесай

SpaceX ще изстреля 58 нови спътника от системата Старлинк на 13 юни

Американската компания "Спейс екс " (SpaceX) възнамерява да изведе в орбита следващата група дребни спътници от системата "Старлинк " на 13 юни, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира известие на "Спейс екс " в Туитър, в което се споделя: "Планираме изстрелването в събота 13 юни на 58 спътника от системата "Старлинк " и на три апарата на компанията "Планет лабс ". Предвиденият час на старта с ракетата-носител "Фалкон-9 " е 12:21 часа българско време. Нейната първа степен към този момент беше употребена двукратно за снабдяване на товари за Международната галактическа станция.

SpaceX изведе в орбита 60 телекомуникационни спътника

Микроспътниците "Планет лабс " са оборудвани с портативни телескопи и камери с висока резолюция. Тяхното предопределение е да изследват повърхността на Земята от орбита.

Мрежата "Старлинк " е предопределена да обезпечи достъп до високоскоростен интернет за консуматори от цялата планета. За задачата в околоземна орбита се извеждат огромен брой дребни спътници (с тегло до 500 кг). Те ще обезпечават интернет връзка със скорост 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5Джи (5G).

Корабът на Илон Мъск ще се върне на Земята през август

По оценки на компанията "Спейс екс " в орбита ще бъдат изведени общо 11 000 спътника, като стартирането им в употреба ще коства към 10 милиарда $. Първите 60 спътника бяха изведени в орбита през май 2019 година, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР