Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск ще осъществи

...
Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск ще осъществи
Коментари Харесай

Спейс Екс изстрелва модулите за окололунната станция Гейтуей през 2024 година

Американската компания "Спейс Екс " на бизнесмена Илон Мъск ще реализира изстрелването на модулите, нужни за основаването на окололунната станция "Гейтуей ", заяви НАСА на своя уебсайт.

В лунна орбита ще бъде пуснат електродвигателният модул /Power and Propulsion Element, PPE), а също по този начин и станцията за обитаване и доставяне /Habitation and Logistics Outpost, HALO/.

От НАСА означиха, че тези два модула ще станат главните детайли за построяването на окололунната станция. Тя ще бъде употребена като промеждутъчен пункт за бъдещи задачи до естествения сателит на Земята и до далечния космос.

Модулите ще бъдат изцяло окомплектовани на Земята и ще бъдат доставени на окололунна орбита в границите на едно изстрелване от космодрума Кейп Канаверал не по-рано от 2024 година.

Стартът ще бъде поверен на компанията "Спейс Екс ", която ще го реализира със своята свръхтежка ракета-носител "Фалкон хеви ". Нейната товароподемност надвишава 63,8 тона.

Общата сума на контракта, подписан сред "Спейс Екс " и НАСА, се чака да възлезе на над 331,8 милиона $, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР