Американската компания Rivian пусна официално електрически пикап - това е

...
Американската компания Rivian пусна официално електрически пикап - това е
Коментари Харесай

Компания изпревари Tesla и първа пусна електрически пикап

Американската компания Rivian пусна публично електрически пикап - това е показаният през 2018 година R1T.

За първия сериен образец, слязъл от конвейера в завода в Нормал (щата Илинойс), автомобилният свят научи от президента и създател на компанията Ар Джей Скъриндж, който разгласи новината в Twitter. Някои експерти в автомобилните среди дефинираха събитието като историческо.

After months of building pre-production vehicles, this morning our first customer vehicle drove off our production line in Normal! Our team`s collective efforts have made this moment possible. Can`t wait to get these into the hands of our customers!
— RJ Scaringe (@RJScaringe)

На процедура Rivian публично е първият бранд с електрически пикап на автомобилния пазар, като изпреварва Tesla, General Motors и Ford в устрема за доминация на по този начин значимия за този вид коли американски пазар.

От компанията дадоха обещание, че по най-бързия метод започват доставките за клиентите, които чакат своите R1T към този момент повече от една година.
Мощност



Първите купувачи ще получат версията Launch Edition, която е с най-високо равнище на съоръжение. Тя е проектирана с 4 електромотора с обща мощ 765 к.с. и 1120 Нм, като форсира от 0-100 км/ч за 3 секунди, което е 0,1 секунди по-бързо от необятно дискутирания, поради дизайна си, Tesla Cybertruck, който е екипиран с 3 електромотора.
Батерия



Rivian R1T Launch Edition обаче не е версията, планувана за най-дългъг пробег с едно зареждане. Тя е оборудвана с батерия с потенциал 135 кВт/ч, които обезпечават изминаването на 480 км. Ще имa версия с оптимален пробег от 645 км, с батерия със 180 кВт/ч, която ще се появи на пазара през 2022 година, дружно с базовия R1T.

Приемaт се поръчки за Launch Edition още от ноември 2020 година, като тази версия се предлага за към 75 000 $. Модификациите Adventure и Explore, които ще са на пазара от януари 2022 година, на цени от надлежно 75 000 и 65 000 $ (скоро ще стане ясно защо).
Любопитно



Еceнта на 2021 година Gеnеrаl Mоtоrs щe пуcне на пазара пикaпa Hummеr ЕV (електрическият Хамър), a пред 2022 година щe зaпoчнe cглoбявaнeтo нa eлeктричecкия Fоrd F-150 Lightning (електрическа версия на най-продавания модел на Ford) и може би малко по-късно се чака и Tеslа да пуснат прословутия си Сybеrtruсk.

През февруари 2021 година Amazon влага внушителната сума от 700 млн. $ в Rivian, а през април компанията разгласи, че Ford са вложили в тях 500 благ. $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР