Американската компания Purism представи Linux-базирания смартфон Liberty Phone с доста

...
Американската компания Purism представи Linux-базирания смартфон Liberty Phone с доста
Коментари Харесай

Произведено в Америка: Linux-базираният смартфон Liberty Phone с четириядрен процесор беше оценен на $2199

Американската компания Purism показа Linux-базирания смарт телефон Liberty Phone с много скромни спецификации и цена от $2199. Тази цифра е толкоз огромна заради това, че забележителна част от съставените елементи на смарт телефона са пуснати в Съединени американски щати, където моделът също се сглобява.

По-рано компанията анонсира проектите си да пусне Linux OS основания смарт телефон Librem 5 на цена от $599. Доставките на дребни партиди обаче започнаха единствено няколко години по-късно и по това време смарт телефонът нарастна със още 100 $. Впоследствие компанията усили цените неведнъж, след което моделът със спецификации на входно равнище стартира да коства $1299, а по-късно се появи версия „ създадена в Съединени американски щати “, употребяваща „ сигурна верига за доставки “ за $1999 за тези, които не желаят да употребяват смарт телефоните пуснати в Китай. И най-после, Liberty Phone към този момент е в продажба — също със слаби механически характерности, само че към този момент за $2199.

Според уеб страницата Lilliputing, устройството употребява същия екран, процесор, мрежов модем и програмен продукт като предходните смарт телефони на компанията. Подобно на смарт телефона Libre 5 USA, устройството се сглобява в Съединените щати и това в действителност е главното му „ неповторимо предложение “. Вярно е, че вместо 3 GB RAM и 64 GB ROM, новата версия получи надлежно 4 и 128 GB.

Изненадващо, смарт телефонът за $2199 е получил и доста бюджетен хардуер: чипсетът NXP i.MX 8M, показан през 2017 година и четири Arm ядра с периодичност до 1,5 GHz. Използван е 5,7-инчов екран с резолюция 1440 × 720 пиксела и модули за безжична връзка Wi-Fi 4 и Bluetooth 4. За продължителната автономност на смарт телефона се грижи 4500 mAh батерия. Може да се употребява още поддръжката на карта с памет и 3,5 мм излаз за слушалки. За зареждане на смарт телефона е очакван портът USB 3.0 Type-C.

Важното е, че телефонът е предопределен за Linux OS и на уеб страницата на компанията се акцентира, че не е обвързван с софтуерните колоси като Гугъл или Apple. Използва се PureOS, само че могат да се конфигурират и други операционни системи. Експертите признават, че Purism е направил доста за основаването на мобилната екосистема, основана на Linux, и компанията продължава постоянно да поддържа личните си смарт телефони с нови актуализации. Въпреки това, цената ще изплаши доста фенове на опитите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР