Американската компания Фейсбук (Facebook) обяви, че въвежда голяма промяна в

...
Американската компания Фейсбук (Facebook) обяви, че въвежда голяма промяна в
Коментари Харесай

Фейсбук ще дава предимство на семейство и приятели за сметка на медии и търговски марки

Американската компания " Facebook " (Facebook) разгласи, че вкарва огромна смяна в употребената от над два милиарда консуматори на едноименна обществена мрежа. 

Занапред в главната графа " Новини " (News Feed) ще се отдава преимущество на фотоси и изявления на фамилията и приятелите, за сметка на наличието, оповестено от търговски марки, медии, известни персони и други страници, в случай че то не бъде подсилено под формата на реклама, оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Това е най-голямата стратегическа промяна на наличието през последните години в обществената мрежа. Нейният логаритъм до момента даваше приоритет на наличие, което комплицираните й компютърни логаритми преценяваха, че ще предизвика потребителя да хареса или разяснява.

Очаква се измененията да влязат в действие до седмици. 

Марк Зукърбърг, 33-годишният съосновател на компанията, написа през вчерашния ден в профила си, че задачата към този момент не е такава и вместо това " Facebook " ще оказва помощ на потребителите си да имат " по-смислени обществени контакти ". Когато въведем това, ще виждате по-малко изявления на компании, марки и медии, сподели той.

" Facebook " и конкурентните му обществени мрежи бяха залети от рецензии, че техните артикули ускоряват възгледите на потребителите по обществени и политически въпроси. Компанията бе разкритикувана, че логаритмите й може да са отдали приоритет на подвеждащи вести и погрешни информации и по този метод е било повлияно на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 г.  

Промените няма да обиден рекламите и евентуално ще нанесат удар върху бизнеси, които желаят да се разпространяват, без да заплащат за реклама, означи Асошиейтед прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР