Американската компания Facebook, собственик на едноименната социална мрежа, ще събира

...
Американската компания Facebook, собственик на едноименната социална мрежа, ще събира
Коментари Харесай

Facebook ще събира данни за придвижването на потребителите в помощ на борбата с разпространението на коронавируса

Американската компания Фейсбук, притежател на едноименната обществена мрежа, ще събира данни за напредването на потребителите си, с цел да подкрепи битката с ковид, съобщи ТАСС, като се базира на известие на компанията.

От тази седмица експертите на компанията ще събират данни за местонахождението на потребителите на територията на Съединени американски щати и ще дават данните на федералните и локалните управляващи, написа Българска телеграфна агенция. Информацията ще бъде анонимна и ще се употребява най-много за сформиране на статистически данни, а също за правене на способи за битка против разпространяването на болестта.

Според управлението на Facebook с приемането на такива данни управляващите по-лесно ще наблюдават дали популацията извършва условията за обществена отдалеченост. Освен това въз основа на информацията може да се следи какъв брой съществено американците одобряват рекомендациите на управляващите да не напущат домовете си без последна нужда. Чрез нея също по този начин ще се дефинират щатите, сред които има най-активно придвижване на население, създаващо засилен риск от разпространяване на ковид.

В Съединени американски щати са регистрирани 360 000 случая на инфектирани с ковид, а умрелите са над 10 600 души.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР