Американската компания Apple Inc. и южнокорейската Samsung Electronics Co. са

...
Американската компания Apple Inc. и южнокорейската Samsung Electronics Co. са
Коментари Харесай

„Епъл“ и „Самсунг“ слагат край на 7-годишната война

Американската компания Apple Inc. и южнокорейската Samsung Electronics Co. са съумели да уредят дългогодишния си спор, който беше фокусиран върху това дали дизайнът на телефона на Samsung е нарушил патентите на Apple, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Условията на постигнaтото съглашение не бяха разкрити, само че от двете компании подадоха в сряда уведомление в Калифорнийския федерален съд, заявявайки, че са стигнали до решение и са се съгласили да изтеглят повдигнатите обвинявания, което значи, че те към този момент не могат да повдигат други тъжби по същите изказвания.

От американския колос Apple Inc. отхвърлиха да разясняват информацията, като единствено се позоваваха на техни мнения от предишния месец, когато федералното жури реши, че водещата южнокорейска софтуерна компания нарушава патентите, свързани с дизайна на смартофините iPhone на Apple. Тогава на Samsung беше подредено да заплати 539 млн. $ на Apple Inc.

" Ние надълбоко имаме вяра в цената на дизайна на нашите смарт телефони ", обявиха тогава от американската компания. " Това дело постоянно е било освен това, в сравнение с единствено пари. Apple възпламени революцията на смарт телефоните със своя iPhone и е реалност, че Samsung явно е копирал нашия дизайн ".

Въпреки информацията за преустановяване на 7-годишните разногласия сред двете световноизвестни софтуерни компании, акциите на Samsung се намалиха през днешната азиатска търговия с 2,4%, следвайки възобновените в края на вчерашната търговия на Уолстрийт продажби на акциите от софтуерния бранш. След първичен положителен старт на американската търговия в сряда софтуерният показател Nasdaq Composite затвори със солидно намаляване от 1,54%, до момента в който показателят DJIA се раздели с нови 165 пункта (понижение с 0,68%) след първичен растеж от цели 285 пункта, а показателят S&P500 загуби 0,86% от цената си (след първичен скок с 0,85%).

Рязкото превръщане на посоката на Уолстрийт още веднъж беше обвързвано с инвеститорските терзания, че ескалиращото комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и негови значими сътрудници като Китай и Европейски Съюз ще прерасне в същинска комерсиална война, която ще навреди на международната стопанска система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР