Американската компания Alphabet, собственик на Google твърди, че е разкрила

...
Американската компания Alphabet, собственик на Google твърди, че е разкрила
Коментари Харесай

Нови разкрития от Google за руска политическа реклама за изборите в САЩ

Американската компания Alphabet, притежател на Гугъл твърди, че е разкрила платени от Русия политически реклами. Това ще заяви представител на тази компания по време плануваното за неделя (5 ноември) чуване за възможната съветска интервенция в американските президентски избори пред Конгреса в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Според сведения на Reuters, въпросните реклами са били пускани по време на предизборната акция предходната година в Съединени американски щати. Alphabet счита да сътвори обособена база данни, с цел да може постоянно да разгласява сведения кой заплаща публикуването на сходни реклами.
В петък, 27 октомври, чиновници от подкомисията за битка с престъпността и тероризма, която е част от юридическата комисия на Сената, оповестиха, че на 31 октомври (днес) ще се организира чуване, отдадено на " публикувани в интернет екстремистки материали и съветска дезинформация ". Целта на това чуване е да се дефинират методите за битка с " съветската агитация ". На чуването са поканени юрисконсултът на Фейсбук Колин Стреч, и.д. юрист на Twitter Шон Еджет и шефът по въпросите на осведомителната сигурност на Гугъл Ричард Салгадо. Стреч и Еджет ще вземат участие в аналогични чувания на 1 ноември пред специфичната комисия за разузнаване в Камарата на представителите на Съединени американски щати. Тя организира следствие за съветска интервенция в изборите за президент на страната през 2016 година Гугъл ще бъде показана от старши вицепрезидента и юрист Кент Уокър.
На 6 септември Алекс Стамос, отговарящ за сигурността във Фейсбук, разгласи, че в интервала на изборите в Съединени американски щати през 2016 съветска конструкция е платила 100 000 $ за разпространяване в тази обществена мрежа рекламни известия с политически темперамент посредством основаване на подправени сметки и записи.
Говорителят на президента Владимир Путин, Дмитрий Песков съобщи по отношение на това, че Кремъл няма никакво отношение към публикуването на политическа реклама във Фейсбук и не знае кой стои зад това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР