Американската компания 3M, чийто най-известен продукт е марката лепенки Scotch,

...
Американската компания 3M, чийто най-известен продукт е марката лепенки Scotch,
Коментари Харесай

Производителят на скоч лепенките, който има офис и у нас, съкращава 2000 души

Американската компания 3M, чийто най-известен артикул е марката лепенки Scotch, възнамерява да редуцира 2000 души в световен мащаб.

Компанията ще прибегне към освобождението на тези чиновници поради по-слаби продажби през последното тримесечие и влошена прогноза за развиването на бизнеса й през тази година, оповестява CNN Business.

Продажбите на производителя са се свили с 5% до 7,9 милиарда $ през първото тримесечие на 2019 година спрямо миналата. Въпреки че приходите на компанията от американския пазар, който е максимален за нея, са нарастнали, тези в Европа, Близкия Изток и Африка са се свили с 9%. Продажбите в Азия също понижават със 7 на 100 за обсъждания интервал.

" Това първо тримесечие беше разочароващ старт на годината за 3M ", показва основният изпълнителен шеф Майк Роман в публична позиция.

" Продължаваме да се борим със закъснение на основните ни пазари ", добавя той.

Заради това от производителя ще съкратят 2% от личния състав си в световен мащаб, което се чака да им спести до 250 милиона $ годишно. От управлението показват, че съкращенията ще бъдат съсредоточени в по-слабо представящите се пазари за тях.

3M участва и в България, като офисът й се намира в Бизнес парка в София.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР