Американската инвестиционна банка JP Morgan прогнозира в сряда, че през

...
Американската инвестиционна банка JP Morgan прогнозира в сряда, че през
Коментари Харесай

JP Morgan: Световната икономика ще се възстанови напълно през 2022 г.

Американската капиталова банка JP Morgan предвижда в сряда, че през 2022 година ще настъпи краят на пандемията от ковид и ще се следи цялостно възобновяване на международната стопанска система. Това съобщи Ройтерс.

В отчета на банката за вероятностите за идната година се споделя, че новите ваксини и медикаменти ще доведат до " мощно циклично възобновяване, връщане на световната подвижност и освобождение на затихналото търсене от страна на потребителите ".

Марко Коланович , основен пълководец за световните пазари и началник на отдела за световни изследвания на JP Morgan, съобщи, че банката чака американският показател S&P 500 да нарасне с близо 8% до 5050 пункта, акциите на разрастващите се пазари да се покачат с 18%, а доходността на 10-годишните американски държавни скъпи бумаги - главен фактор за световните разноски по заеми - да се увеличи до 2,25% до края на 2022 година

" Нашето мнение е, че 2022 година ще бъде годината на цялостно световно възобновяване и връщане към естествените стопански и пазарни условия, които имахме преди експлоадирането на пандемията " , сподели Коланович.
 Кристалина Георгиева: Омикрон може да дръпне световната стопанска система надолу
Кристалина Георгиева: Омикрон може да дръпне световната стопанска система надолу

МВФ евентуално ще намали прогнозите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР