Американската инвестиционна банка Goldman Sachs, която управлява активи за 2,15

...
Американската инвестиционна банка Goldman Sachs, която управлява активи за 2,15
Коментари Харесай

Goldman Sachs става втората голяма банка, която осигурява инвестиции в биткойн

Американската капиталова банка Goldman Sachs, която ръководи активи за 2,15 трлн. $, скоро ще стане втората водеща финансова институция, която ще предлага вложения в биткойн на клиентите си, съобщи Си Ен Би Си.

Банката ще обезпечи вложение в главната криптовалута през втората половина на 2021 година Това е съобщила Мери Рич, която неотдавна беше назначена за началник на световния офис за цифрови активи на сдружението за вложения на Goldman Sachs.

„ Goldman Sachs възнамерява да предложи цялостен набор от вложения в биткойн и цифрови активи, както посредством директни покупки, по този начин и посредством деривати “, разяснява тя.

Преди към 2 седмици друга от водещите банки в Съединени американски щати – Morgan Stanley, която ръководи 4 трлн. $ – разгласи, че ще обезпечи на клиентите си достъп до вложения в биткойн. Началото на тази услуга ще е през април.

До момента множеството обичайни банки отричаха биткойн, само че в този момент – заради засилен интерес от страна на техните клиенти – стартират да оферират експозиции към него.

По-рано тази година друга капиталова банка Bank of New York Mellon, която ръководи средства от 2 трлн. $, разгласи, че ще дава услуги за цифрови активи, в това число и биткойн, а водещият производител на електрически коли Tesla – че са закупили биткойн за 1,5 милиарда $. Наскоро третият максимален цифров портфейл в света PayPal разгласи, че стартира да приема заплащания за артикули посредством биткойн, етериум, лайткойн и биткойн кеш.

Само от началото на 2021 година биткойн увеличи цената си от 29 000 $ до над 55 000 $. Неговата стойност обаче остава мощно волатилна, като е всекидневно за него да намалява цената си в границите на 10-20% единствено за интервал от 24 часа да вземем за пример.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР