Американската икономическа активност през август се доближава до момента на

...
Американската икономическа активност през август се доближава до момента на
Коментари Харесай

САЩ: Икономическата активност стагнира

Американската икономическа интензивност през август се приближава досега на застоялост, като регистрира най-слабото си равнище от февруари, защото новосъздадените бизнеси в бранша на услугите понижават, съобщи Ройтерс.

Предварителният общ показател на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) в Съединени американски щати, който наблюдава интензивността в бранша на услугите и индустрията, е понижен до 50,4 пункта през август, по отношение на 52 пункта през юли. Това съставлява най-значителният спад на показателя от ноември 2022 година, съобщава .

Въпреки че през август показателят Пи Ем Ай остана за седми следващ месец над нивото от 50 пункта, което разделя свиването на интензивността от разширението й, търсенето и на промишлени артикули, и на услуги отслабна.

Ръстът на бизнес интензивността в бранша на услугите е най-слабият от февруари насам, като през август съответният показател спадна до 51 пункта през август спрямо 52,3 пункта през предходния месец.

Пи Ем Ай в индустрията задълбочи утежняването си през август и доближи 47 пункта, по отношение на 49 пункта през юли. Индексът понижава за четвърти следващ месец.

Този месец новосъздадените бизнеси и новите поръчки се свиха във всички браншове на американската стопанска система.

Индексът, отчитащ новосъздадените бизнеси в бранша на услугите, означи спад за първи път от шест месеца, до 49,2 пункта, до момента в който през юли бе на равнище от 51 пункта.

Бизнесът както в индустриалния бранш, по този начин и в бранша на услугите укроти нарастванията на цените, с цел да притегли повече клиенти, и забави наемането на личен състав.

В продължение на месеци мощният пазар на труда и устойчивите потребителски разноски в Съединени американски щати успокояваха страховете от криза и доведоха до възходящи проверки на прогнозите за напредък на стопанската система. Днешните по-слаби данни може да се примат като положителна вест от Управлението за федерален запас, защото централната банка се стреми към понижаване на икономическата интензивност, а оттова и към спад на инфлацията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР