Американската финтех компанията Robinhood отложи пускането на популярното си приложение

...
Американската финтех компанията Robinhood отложи пускането на популярното си приложение
Коментари Харесай

Robinhood отлага за неопределено време влизането си на британския пазар

Американската финтех компанията Robinhood отсрочи стартирането на известното си приложение за търгуване на акции без комисиони на пазара на Обединеното кралство за неопределен срок, съобщи Си Ен би Си.

Базираната в Калифорния компания, чиито съосновател е роденият в България Владимир Тенев, разгласи в писмо до английските консуматори, които са се записали в програмата за изчакване на приложението, че краткотрайно е „ блъснала спирачка “ на упоритостите си за разширение на други пазари, с цел да се концентрира върху американския.

„ Mнoгo нeщa ce пpoмeниxa в cвeтa пpeз пocлeднитe няĸoлĸo мeceцa и ниe взхеме сложното решение да отложим дебюта си във Англия за неопределен срок. Насочваме напъните си върху подсилването на главния ни бизнес в Съединени американски щати “, съобщи представител на Robinhood.

„ Макар че за момента проектите ни за световна агресия са прекъснати, ние оставаме правилни на задачата си да демократизираме финансите за повече хора по света. Очакваме с неспокойствие деня, в който ще можем да осъществим тази си задача във Англия “, добави той.

Компанията даде на английски потребителите опцията да се запишат за присъединяване в платформата през ноември предходната година, откакто през лятото получи утвърждение от английския финансов регулатор. Експанзията в Обединеното кралство щеше да изправи компанията в борба с финтех стартъпите Revolut и Freetrade

Компанията е известна измежду младите вложители, като от 2016 година до през днешния ден броят на потребителите й повишен от 1 млн. до 13 млн. Компанията бе оценена на 8,6 млн. $, откакто по-рано този месец събра още 320 млн. $ финансиране. Носят се спекулации дали компанията ще излезе на тържищата, само че досега няма публично от нейна страна по отношение на първично обществено предложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР