Американската благотворителна организация World Central Kitchen заяви, че доставките са

...
Американската благотворителна организация World Central Kitchen заяви, че доставките са
Коментари Харесай

Корабите с втори пакет помощ за Газа отпътуваха от Кипър

Американската благотворителна организация World Central Kitchen съобщи, че доставките са задоволителни за приготвянето на повече от един милион ястия.

Конвой от три кораба до кипърското пристанище Ларнака в събота с 400 тона храна и други хранителни запаси, защото опасенията за глада на територията нарастват.

Плавателните съдове и шлеп превозваха подготвени за консумация артикули като ориз, паста, брашно, бобови растения, консервирани зеленчуци и протеини.

На борда имаше и фурми, които обичайно се ядат за спиране на ежедневния пост по време на свещения месец Рамадан.

Американската благотворителна организация World Central Kitchen сподели, че корабът, наименуван Дженифър, е трябвало да последва първото корабоплаване по морския маршрут Кипър-Газа по-рано този месец от кораба Open Arms, който достави 200 тона храна и вода.

Организацията на обединените народи и сътрудниците предизвестиха, че може да настъпи апетит в опустошената, значително изолирана северна Газа още този месец.

Хуманитарни чиновници споделят, че доставките по море и въздух не са задоволителни и че Израел би трябвало да разреши доста повече помощ по шосе.

Висшият съд на Организация на обединените нации подреди на Израел да отвори повече сухопътни пунктове и да предприеме други ограничения за справяне с филантропичната рецесия.

Боевете са разселили над 80 % от популацията на Газа и са тласнали стотици хиляди на ръба на глада, споделят Организация на обединените нации и интернационалните филантропични организации.

Израелската войска съобщи, че продължава да нанася удари по десетки цели в Газа, дни откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации издаде първото си искане за преустановяване на огъня.

По време на десантиране в петък американската войска сподели, че е освободила над 100 хиляди паунда помощ през този ден (над 45 хиляди килограма) и съвсем един милион паунда общо (453 хиляди килограма) като част от многостранни старания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР