Американската астронавтка Кристина Кох постави рекорд за най-дълъг непрекъснат престой

...
Американската астронавтка Кристина Кох постави рекорд за най-дълъг непрекъснат престой
Коментари Харесай

Американка с рекорд по най-дълъг престой в Космоса

Американската астронавтка Кристина Кох сложи връх за най-дълъг непрестанен престой на жена в Космоса, съобщи ТАСС.

В събота Кох е отбелязала 289-ия ден от престоя си на Международната галактическа станция, откакто е пристигнала на нея на 14 март тази година.

„ Това е просто отлично за науката “, споделя Кох пред CNN. „ Имаме опция да следим по какъв начин микрогравитацията има резултат върху човешкото тяло от дълго време, и това е доста значимо за реализирането на проектите ни да летим до Луната и Марс. “ Преди Кох, върхът за най-дълъг престой на дама в Космоса се държеше от американката Пеги Уитсън от 2017 година насам, която е работила в орбита 288 дни

Кох се обърна със препоръки към девойки и девойки, които желаят да реализират същия триумф. „ Правете това, от което се страхувате – би трябвало да помислите какво ви притегля и плаши. Тези неща може да ви изплашат в действителност, само че нормално страхът споделя, че ви е забавно. Ако постигнете това, което преди е било невероятно, ще получите доста повече като премия ”, сподели тя.

По-рано през седмицата от НАСА оповестиха, че са решили да удължат задачата на Кох на МКС до февруари 2020 година Така продължителността на нейния непрестанен престой на станцията ще бъде 328 дни.

Сега руснаците Александър Скворцов и Олег Скрипочка, американците Андрю Морган, Кристина Кох и Джесика Мейр, както и астронавтът на Европейската галактическа организация, италианката Лука Пармитано, работят на територията на Международната галактическа станция.

МКС е в орбита от 20 ноември 1998 година До момента в този план вземат участие 16 страни: Русия, Белгия, Бразилия, Англия, Германия, Дания, Испания, Италия, Канада, Холандия, Норвегия, Съединени американски щати, Франция, Швейцария, Швеция и Япония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР